Bekijk het origineel

De Boer Unigro ziet winst ruim 10 pct. stijgen

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

De Boer Unigro ziet winst ruim 10 pct. stijgen

2 minuten leestijd

AMSTERDAM (ANP) - De nieuwe combinatie De Boer Unigro heeft de nettowinst over de eerste helft van 1997 met 10,1 procent vergroot tot ƒ 46,2 miljoen.

De winstonwikkeling komt overeen met wat de in mei vorig jaar gefuseerde ondernemingen De Boer Winkelbedrijven en Unigro verwachtten. De fusie ging met terugwerkende kracht in per 1 januari 1996. De Boer Unigro zette, vergeleken met de pro forma-cijfers van de eerste helft 1996, nagenoeg evenveel om. Het verkoopcijfer kwam uit op ƒ 3,35 miljard tegen ƒ 3,3 miljard ultimo juni 1996. Het bedrijfsresultaat ging met 13,9 procent oinhoog van ƒ 68,4 miljoen tot ƒ 77,96 miljoen over bet afgelopen halfjaar.

Hoewel de omzetgroei stagneerde verbeterde de kwaliteit ervan doordat het aandeel van de grote supermarkten in de omzet groeide. „Dat is voor ons het belangrijkste en dat werkt door tot onder de streep”, aldus secretaris van de hoofddirectie, F. Kool. „Grotere supermarkten, zo is de afgelopen jaren gebleken, hebben aangetoond steviger in de markt te staan dan kleinere winkels”. De grotere supermarkten onder de formulenamen De Boer en Super wisten even snel te groeien als de markt (4,5 procent). Ze handhaafden hun marktaandelen van respectievelijk 3,9 en 6,5 procent. De omzet van de bij Unigro en Karsten aangesloten buurtsupers (Spar, Cirkel, Amax en Amarkt) liep echter terug. Ook zag Karsten zijn omzet terugvallen doordat een leveringscontract met Gall & Gall -onderdeel van concurrent Ahold- afliep. Al met al smolt de omzetstijging bij de grotere supers weg door de gang van zaken bij de kleinere.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 27 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

De Boer Unigro ziet winst ruim 10 pct. stijgen

Bekijk de hele uitgave van woensdag 27 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

PDF Bekijken