Bekijk het origineel

’Onderzoek naar vleesfraude in Nederland

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

’Onderzoek naar vleesfraude in Nederland

1 minuut leestijd

BRUSSEL (ANP) - Op aandrang van het Belgische ministerie van volksgezondheid is Nederland een onderzoek gestart naar de vertakkingen van fraude met illegaal Brits rundvlees.

De inspecteurs richten zich op twee bedrijven, die een band hebben met het Antwerpse bedrijf Belga Meat, dat het afgelopen weekeinde werd gesloten na de ontdekking van een verdachte partij vlees. Het Brusselse ministerie wil in verband met het onderzoek de namen van de twee bedrijven, waarvan één is gevestigd in Oss, niet vrijgeven.

In de afgelopen twee maanden zijn in België al vijf bedrijven gesloten na ontdekking van gesjoemel met vlees. Minister Colla (Volksgezondheid) meent dat er sprake is van een „internationale carrousel” die zich met vleesfraude bezighoudt. Gisteren is overleg geweest op ambtelijk niveau met fraudebestrijders van de Europese Commissie om het onderzoek te versnellen, aldus de woordvoerster van minister Colla.

De Antwerpse vleesuitsnijderij werd betrapt op fraude toen een lading van 44 ton rundvlees na verzending naar Rusland terugkeerde van een tussenhandelaar in Oost-Duitsland. Inspecteurs ontdekten stempels waaruit bleek dat het vlees oorspronkelijk afkomstig was uit Groot-Brittannië. Daar geldt sinds maart 1996 wegens de gekke-koeienziekte een exportverbod.

Zie ook pag. 4: “Vleesfraudezaak in België breidt zich uit”.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 27 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

’Onderzoek naar vleesfraude in Nederland

Bekijk de hele uitgave van woensdag 27 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

PDF Bekijken