Bekijk het origineel

Geen markt in centrum van Waddinxveen

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Geen markt in centrum van Waddinxveen

2 minuten leestijd

WADDINXVEEN - In het nieuwe centrum van Waddinxveen zal geen plaats zijn voor de huidige weekmarkt. Deze moet verhuizen naar óf de omgeving van de Nieuwe Passage óf het terrein van NS waar een van de loodsen binnenkort wordt gesloopt.

Dit blijkt uit het antwoord dat het college heeft gegeven op kritische schriftelijke vagen van de D66-fractie in de gemeenteraad. Het probleem zal in de eerstkomende raadsvergadering worden besproken.

Volgens B en W liggen de oorzaken voor het verdwijnen van de weekmarkt in het feit dat de huidige markt vrij groot te noemen is en de ruimte in de Nieuwe Passage vrij beperkt is. Verder wil men op de vrijdag geen belangrijk deel van de beschikbare parkeerplaatsen opofferen voor een weekmarkt en zal de verkeersintensiteit op de Willem de Zwijgerlaan zodanig toenemen dat verplaatsing van de weekmarkt noodzakelijk wordt.

Binnenkort vindt overleg plaats met NS over de situatie die ontstaat als een van de loodsen op het terrein van de Spoorwegen wordt gesloopt. Wellicht is er dan een mogelijkheid voor de weekmarkt of een deel ervan. „Wij zijn overigens van mening dat splitsing van de markt geen voorkeur verdient”, voegt het college er in het schrijven aan toe.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 27 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

Geen markt in centrum van Waddinxveen

Bekijk de hele uitgave van woensdag 27 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

PDF Bekijken