Bekijk het origineel

Een vraag

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Een vraag

2 minuten leestijd

Goede Meester! Wat zal ik goeds doen, opdat ik het eeuwi ge leven hebbe?

Matth. 19:16

Deze rijke jongeling stelt hier een vraag aan de Heere Jezus. Hij geeft ermee te kennen dat het zeker is dat ieder mens eeuwig gelukzalig of eeuvig rampzalig; eeuv/ig gezegend, of eeuwig vervloekt; eeuwig behouden of eeuwig verdoemd zal zijn. Ach, jonge mensen, geen pen kan de eeuwigheid beschrijven. Het is een tijd die nimmer zal eindigen. U bent nog in de bloem van uw dagen en dit grote gewicht hangt aan een dunne draad. Zo hangt de eeuwigheid aan enige weinige uren die u in deze wereld te ademen heeft.

Jonge mensen, God roept en het bloed van Christus roept, uw jammerlijke staat roept en de gelukzalige staat van Gods kinderen roept. Deze alle roepen u overluid toe dat gij u moet bekeren. Al uw goed of kwaad hangt aan de korte en onzekere ogenblikken van uw leven en wanneer de draad van uw leven wordt afgesneden en u onbekeerd sterft, wee u dan dat u ooit geboren bent.

Zeg niet: Ik ben te jong en Ik heb nog tijd genoeg. De ervaring van elke dag leert ons dat niet alleen oude mensen, maar ook jonge mensen worden opgeroepen om voor God te verschijnen. O, bereidt u dan vandaag tot een zalige heerlijkheid, opdat uw levensdraad niet afgesneden wordt eer het morgen is. Indien u de stem van God heden niet wil horen. God kan morgen zweren dat u nimmer in Zijn rust zult ingaan, zie Hebreen 3:7. Maar wanneer gij u vroeg aan God gewent, het zal u twee hemelen geven, namelijk vrede op aarde en eeuwige heerlijkheid na de dood.

Thomas Brooks, predikant te Londen

(Gouden appelen in zilveren schalen, 1667)

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 27 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

Een vraag

Bekijk de hele uitgave van woensdag 27 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

PDF Bekijken