Bekijk het origineel

Eigenaar koffiehuis dag na schietpartij dood aangetroflFen.

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Eigenaar koffiehuis dag na schietpartij dood aangetroflFen.

2 minuten leestijd

MAASSLUIS (ANP) - De beheerder van het koffiehuis in Maassluis waar maandagavond een schieiartij plaatsvond, is gistermiddag dood aangetroffen op stiaat in het centrum van de gemeente. De politie vermoedt dat de 39-jarige man zdfmoord heeft gepield. Er lag een wapen naast zijn lichaam.

In totaal heeft de schietpartij aan twee mensen het leven gekost. Een 35jarige man uit Haarlem overleed maandag al kort na de schietpartij bij het koffiehuis aan de Fenacoliuslaan.

Er vielen verder vijf gewonden. Twee van hen, een 31-jarige man uit Maassluis en een 40-jarige man uit Beverwijk, raakten ernstig gewond en zijn opgenomen in ziekenhuizen in Vlaardingen en Rotterdam. Drie anderen (een 38-jarige man uit Haarlem en twee 19-jarige Amsterdammers) werden door de politie aangehouden toen zij met de auto op eigen kracht naar een ziekenhuis wilden rijden oin zich te laten behandelen. De vijf gewonden zijn in verzekering gesteld. De dodelijke slachtoffers en de gewonden zijn allen van Turkse afkomst, aldus de politie.

Uit zijn verhoor blijkï volgens de politie dat een groepje Turkse mannen uit Noord-Holland in een busje naar Rotterdam was gereden om „een geldkwestie te regelen”. De rit voerde uiteindelijk naar het koffiehuis in Maassluis, waar enkele mannen uit het busje naar binnen gingen. Toen zij weer buiten kwamen, begon de schietpartij, waarvan nog onduidelijk is wie er op wie heeft geschoten.

Een woordvoerster van de politie benadrukt dat voorlopig niets wijst op een politieke achtergrond. Mogelijk zou de ruzie draaien om de verkoop van een auto of om een afpersingszaak.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 27 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

Eigenaar koffiehuis dag na schietpartij dood aangetroflFen.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 27 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

PDF Bekijken