Bekijk het origineel

Zomeragenten willen volgend jaar terug naar Renesse

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Zomeragenten willen volgend jaar terug naar Renesse

2 minuten leestijd

RENESSE (ANP) - Als de zomeragenten van Renesse volgende week weer aan het werk gaan in hun eigen team, hoeven un collega’s niet te rekenen op al te enthousiaste verhalen.

Niet omdat het allemaal kommer en kwel was in dat Zeeuwse dorp, integendeel. De gedetacheerden, zoals ze intem worden genoemd, willen volgend jaar terug. Dus waarom zou je dan je collega’s warm maken voor een vakantiebaan die je zelf wilt hebben?

Hoewel een officiële evaluatie nog moet volgen, waren de zomeragenten het er gisteravond unaniem over eens: het was leuk werken in Renesse. En wat hen betreft gaan ze volgend zomer seizoen allemaal terug.

De provincie Zeeland had dit jaar bij wijze van proef politiemensen uit andere regio’s uitgenodigd om tijdens hun eigen vakantie in het zomerseizoen in Renesse te komen werken, omdat deze badplaats te weinig agenten heeft om de vakantiedrukte goed aan te kunnen.

Als compensatie mochten ze hun gezin meebrengen, dat dan, op kosten van provincie en Rijk, werd ondergebracht in een caravan of bungalow. Gaf men de voorkeur aan pendelen of een verblijf bij familie, dan kon men eveneens rekenen op een vergoeding.

De betrokken politiemensen bleken met name enthousiast over de sfeer in Renesse en de efficiënte manier waarop ze er hebben kunnen werken. Beheersten vechtersbazen zo’n tien jaar geleden het beeld in de Zeeuwse badplaats, nu zijn dat gezinnen met kinderen. Een van de factoren die verantwoordelijk zijn voor deze omslag is volgens inspecteur Kees Priem het lik-op-stukbeleid. Bekend zijn dan ook de verhalen dat wie in Renesse over de schreef gaat, door de politie naar de pinautomaat wordt geëscorteerd, zodat de boete meteen kan worden betaald. Zo’n onmiddellijke aanslag op het vakantiebudget zorgt ervoor dat een tweede keer ingrijpen niet nodig is, is de ervaring van de zomeragenten.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 27 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

Zomeragenten willen volgend jaar terug naar Renesse

Bekijk de hele uitgave van woensdag 27 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

PDF Bekijken