Bekijk het origineel

Verdachte aanslag op disco Berlijn opgepakt

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Verdachte aanslag op disco Berlijn opgepakt

Italië levert Libiër uit aan Bondsrepubliek

2 minuten leestijd

ROME (RTR/AFP) - De Italiaanse antiterreurpolitie INgos heeft in Rome een van terrorisme verdachte Libiër gearresteerd. De man was mogelijk betrokken bij een dodelijke bomaanslag op de West-Beiüjnse discotheek La Belle in 1986.

De 40-jarige Musbah Abulgasem Eter geldt als laatste voortvluchtige die een hoofdrol in de terreurdaad speelde. De Duitse autoriteiten beschouwen hem als voormalig agent van de Libische geheime dienst. Italië gaat de vermeende terrorist aan de Bondsrepubliek uitleveren.

In Washington zei een woordvoerder van het Amerikaanse ministerie van buitenlandse zaken, James P. Rubin, dat de Amerikaanse regering verheugd is over de samenwerking tussen de politiekorpsen van Duitsland en Italië die leidde tot de arrestatie van de verdachte.

Door de explosie in de disco, populair bij Amerikaanse militairen, vielen drie doden en raakten 153 mensen gewond. De Verenigde Staten reageerden met luchtbombardementen op het Noord-Afrikaanse Libië.

De verdachte was dinsdagmiddag aangehouden, deelde de politie gisteren mee. De antiterreurbrigade arresteerde ook drie vermeende handlangers, een vrouw en een man van Libische afkomst en een Italiaanse. De Libische man kreeg na een versneld proces gisteren acht maanden onvoorwaardelijke celstraf wegens zware medeplichtigheid aan terrorisme; de Libische kreeg vier maanden voorwaardelijk. De Libiërs beweerden dat Eter maar een neef was en dat zij van zijn vermeende terroristische activiteiten niets wisten. De Italiaanse is vrijgesproken.

Tip

Tijdens de operatie zijn documenten, inclusief gestolen en vervalste identiteitspapieren, in beslag genomen. Het optreden was mogelijk na een tip van de Duitse politie over een opvallende reeks telefonische contacten vanuit Duitsland naar enkele telefooncellen in de zogeheten Afrikaanse wijk van Rome. De verdachte Eter hield zich al minstens twee weken in de Italiaanse hoofdstad op.

In februari dit jaar klaagde het Duitse openbaar ministerie vijf personen, onder wie Eter, wegens de aanslag aan.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 28 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

Verdachte aanslag op disco Berlijn opgepakt

Bekijk de hele uitgave van donderdag 28 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

PDF Bekijken