Bekijk het origineel

Twee stroomstoringen leggen heel Urk plat

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Twee stroomstoringen leggen heel Urk plat

EDON zorgt voor noodvoorzieningen

2 minuten leestijd

URK (ANP) - Urii is gisteren tweemaal getnen door een stroomstoring. Een storing in een hoofdvoedingslbel van energiebedryfI)ON was in beide gevallen de oorzaak.

De hele gemeente Urk (15.000 inwoners) zat vanaf gistermiddag twaalf uur zonder stroom. Door de stagnering in de energietoevoer lag een groot deel van het Urker bedrijfsleven, waaronder veel visverwerkende bedrijven, plat. Om 14.50 uur kregen de woonkern van Urk en een gedeelte van het industrieterrein weer stroom.

Maar bij het inschakelen van de energievoorziening om half zes viel de stroom in een deel van Urk opnieuw uit. Ook ditmaal bleek de oorzaak een mankement in een hoofdvoedingskabel tussen Emmeloord en het Windmolenpark Noordo9stpolder, zij het op een andere plaats dan de storing eerder op de dag. Het is niet bekend of beide storingen met elkaar in verband stonden.

Vertegenwoordigers van het bedrijfsleven en de gemeente Urk hebben geïrriteerd gereageerd. In het recente verleden werd de vissersplaats geregeld door vergelijkbare problemen getroffen. Dinsdag en in de nacht van dinsdag op woensdag werden al kleine storingen in Urk waargenomen.

Extra kabel

Gisteravond laat had de EDON de energievoorziening geheel hersteld door het inzetten van noodstroomaggregaten. De maatschappij verwacht de kabel in de loop van vandaag te hebben hersteld. Om de belasting op het elektriciteitsnet enigszins te beperken heeft het energiebedrijf aan de gemeente gevraagd het energieverbruik in de openbare gebouwen zoveel mogelijk te beperken. Ook is via Omroep Flevoland aan de bewoners eenzelfde oproep gedaan.

Voor alle zekerheid wil de EDON de komende maanden een extra zware kabel aanleggen tussen Emmeloord en Urk, waardoor de kans op nieuwe storingen wordt verkleind.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 28 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

Twee stroomstoringen leggen heel Urk plat

Bekijk de hele uitgave van donderdag 28 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

PDF Bekijken