Bekijk het origineel

Telegraaf weer op de weg terug

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Telegraaf weer op de weg terug

2 minuten leestijd

AMSTERDAM (ANP) - De Telegraaf Holding heeft de w omhoog weer te pakken. Na een finanideel minder 1996 boelrte de uitgever van de gelijknamig ochtendkrant in de eerste hdft van 1997

De resultaten zijn positief beïnvloed door de aankoop van dagblad de Gooien Eemlander en de fors lagere papierprijzen. De Telegraaf heeft het afgelopen halfjaar ƒ 14,3 miljoen minder uitgegeven aan grond- en hulpstoffen dan in de eerste zes maanden van 1996.

Daartegenover staat dat het mediaconcern de productie van de TrosKompas en de TV-krant kwijtraakte aan Audax. Bij de onderdelen Biegelaar en Jansen en Franken, die verantwoordelijk waren voor de grafische vervaardiging van TrosKompas, wil het nog niet goed lukken met compenserende opdrachten. De Telegraaf-directie kondigt daarom een „heroriëntatie” aan van de langetermijnvisie die deze dochters hebben op de grafische markt voor derden.

Ook verloopt de oplageontwikkeling van de dagbladen „moeizamer”, aldus het concern. De dagbladsector is een verdringingsmarkt, waar de groei van de ene titel ten koste gaat van de andere. De Telegraaf profiteerde bovendien relatief minder van het gunstige economische klimaat, dat voor veel reclameinkomsten zorgt. De stijging van het aantal advertenties in dagblad De Telegraaf bleef achter bij de andere landelijke dagbladen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 28 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

Telegraaf weer op de weg terug

Bekijk de hele uitgave van donderdag 28 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

PDF Bekijken