Bekijk het origineel

Baan verder op overnamepad

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Baan verder op overnamepad

2 minuten leestijd

PUTTEN (ANP) - Het softwareconcern Baan neemt het bedrijf ALX-Comet, dochter van het Dullse computerconcern Siemens Nixdorl over. Bij ALX werken tweehonderd werlainens.

De Duitse firma maakt programmatuur voor het middenbedrijf. ALX bracht onlangs softwareprogramma’s uit voor de auto-industrie. Het bedrijf telt 1500 klanten, terwijl er zo’n 15.000 programma’s in Europa zijn geïnstalleerd’. Ter vergelijking: Baan kent meer dan 2400 bedrijven als klant. Siemens Nixdorf gaat ook de Baan-pakketten voortaan over de hele wereld verkopen. Baan heeft bekendgemaakt dat de aankoop van de softwaremaker Aurum uit de VS doorgaat. Dit kost Baan een half miljard gulden.

Baan heeft de 38-jarige K. Wagenaar, voorheen werkzaam bij de Utrechtse automatiseerder Cap Gemini, als financieel directeur benoemd. Hij is de opvolger van J. Westerhoud (44).

Na bijna 25 jaar hard werken, waarvan twee jaar bij Baan, vond Westerhoud het tijd voor een time-out. Hij wil meer tijd voor zichzelf, nadenken over zijn toekomst en eindelijk de kinderen zien opgroeien. De razendsnelle groei van de uiterst succesvolle onderneming uit Putten trok een zware wissel op hem. „Het laatste halfjaar was erg zwaar”, vertelt Westerhoud. Zelfs op zijn ziekbed, na een zware rugoperatie, ging het managersleven gewoon door. „Baan is een 24-uurscompany geworden. Dat wordt maar al te vaak vergeten. Zelfs in het ziekenhuis kreeg ik telefoontjes”, vertelt hij lachend.

Baan was „echt fantastisch, maar er kwam een ongelooflijke hoeveelheid werk op je af’. Westerhoud maakte dagen van twaalf tot veertien uur en nog liep zijn agenda over. „’s Morgens werkte ik voor Azië, ‘s middags was Europa aan de beurt, ‘s avonds sprak ik met analisten uit de VS”. Westerhoud heeft andere waarden ontdekt. „Mijn kinderen zag ik bijna nooit”. Hij is nu op zoek naar „iets makkelijkers”. Baan kan wel zonder hem: „Ik heb er alle vertrouwen in dat het daar goedgaat”.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 28 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

Baan verder op overnamepad

Bekijk de hele uitgave van donderdag 28 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

PDF Bekijken