Bekijk het origineel

REGIO

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

REGIO

3 minuten leestijd

Milieuonderzoek

APELDOORN - Adviesbureau DHV Oost Nederland voert binnenkort een bodemonderzoek uit in de toekomstige nieuwbouwwijk Kanaaloevers. In het voorjaar van 1995 is in het gebied een verkennend onderzoek uitgevoerd om een globaal inzicht te verkrijgen in de bodemkwaliteit. Voor het aanvullende onderzoek worden handmatig grondboringen uitgevoerd. Dat heeft de gemeente Apeldoorn bekendgemaakt.

Man verongelukt

GRUBBENVORST - Een 35-jarige man uit Venlo is gisteren overleden toen hij tijdens onderhoudswerkzaamheden in een tuindersbedrij f in Grubbenvorst bekneld raakte in een sorteermachine. De man kon niet uit zijn benarde positie worden bevrijd en overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. De Arbeidsinspectie stelt een onderzoek in naar het ongeval.

Samenvoeging

HAARLEM - Het provinciebestuur van Noord-Holland staat positief ten opzichte van samenvoeging van de gemeenten Bergen, Egmond en Schoort. De raden van deze gemeenten hebben eind juni in meerderheid gekozen voor fusie. De nieuw te vormen gemeente zou 33.000 inwoners tellen en ongeveer 13,200 hectare groot worden.

Postkantoor sluit

HEI- EN BOEICOP - Inwoners van Hei- en Boeicop kunnen morgen voor de laatste keer terecht op het plaatselijke postkantoor. Burgemeester T. den Breejen van Zederik komt morgen langs om symbolisch de laatste handeling te verrichten. Het kleine kantoor sluit dan voorgoed zijn deuren. Vanaf 1 september zijn de inwoners van de Zederikse kern voor hun posthandelingen aangewezen op Lexmond of Vianen.

Industrieterrein

HOOGEVEEN - Tot 2015 moet er in Hoogeveen 100 hectare industrieterrein bij komen, om aan de vraag naar werkgelegenheid te kunnen voldoen. Zo’n 40 hectare kan worden gevonden door uitbreiding van het bestaande terrein. De overige 60 hectare wil de gemeente plannen bij het dorp Nieuwlande, dat na de komende herindeling bij Hoogeveen gaatiehoren.

Ondertekening

KAMPEN - In het stadhuis van Kampen is vanmiddag de akte ondertekend voor de aankoop van het Regionaal Overslag Centrum (ROC). Dit houdt in dat het centrum klaar is voor de regionale overslag van goederen. De opening van het centrum is in het najaar gepland. Het ROC is een initiatief van de gemeente Kampen, de provincie Overijssel en de ministeries van verkeer en waterstaat en binnenlandse zaken.

Sloop

MEPPEL - De Meppeler Woningstichting (MWS) gaat tachtig kleine woningen aan de Ceintuurbaan en de Visserssingel slopen. Na afbraak komt er vervangende nieuwbouw. Binnen twee tot vier jaar moeten de tachtig duplexhuizen leeg zijn. Veel van deze woningen zijn de laatste tijd moeilijk verhuurbaar. De huidige bewoners hebben bij de nieuwbouw straks de eerste keus.

Laagste punt

NIEUWERKERK A/D IJSSEL In regionaal verband wordt bekeken om het laagste punt van Nederland een recreatief karakter te geven. Momenteel wordt de plaatsing van een infobord nabij Van Vliet aan de A20 overwogen; waar ook een kunstwerk geplaatst zal worden. Dit maakte burgemeester A. F. Bonthuis gisteren bekend tijdens een persconferentie.

Aggregaat weg

RUND - Uit een weiland tussen de A15 en de Lage Veldseweg, waar momenteel archeologisch onderzoek plaatsvindt, hebben onbekenden gisteren een aggregaat en een sproeier gestolen. Ook zijn twee hijskranen en het slot van een container vernield. De schade bedraagt circa 4000 gulden.

Asfaltering

SCHOONDERWOERD - Het gemeentebestuur van Leerdam roept inwoners op extra voorzichtig te zijn in verband met de asfaltering van de rondweg om Schoonderwoerd.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 28 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

REGIO

Bekijk de hele uitgave van donderdag 28 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

PDF Bekijken