Bekijk het origineel

Surinaamse regeringscrisis duurt voort

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Surinaamse regeringscrisis duurt voort

2 minuten leestijd

PARAMARIBO - Het einde van de regeringscrisis in Suriname Iqkt nog niet inzicht

Wel heeft de Javaanse oppositiepartij Pendawalima openlijk aangegeven bereid te zijn in zee te gaan met de Nationale Democratische Partij (NDP) van president Jules Wijdenbosch, die maandag de meerderheid in het parlement kwijtraakte na een breuk in de coalitie.

Of dat echter tot een oplossing leidt, is zeer onwaarschijnlijk, omdat een andere coahtiepartner, de eveneens Javaanse KTPI, in dat geval zal opstappen. De vijf ministers die na het ontslag van minister van financiën Atta Mungra door Wijdenbosch hun vertrek aankondigden, hadden gisteren nog altijd hun portefeuille niet formeel inge leverd.

De Pendawalima van Salim Somohardjo had er na de verkiezingen van vorig jaar mei al op gerekend in de regering te kunnen plaatsnemen. Maar van een coalitie van zijn partij met het Nieuw Front, waarvan ook de NPS van de toen zittende president Ronald Venetiaan deel uitmaakt, en met DA’91 van Winston Jessurun, kwam het op het laatste moment toch niet. In plaats daarvan ontstond een breuk in het Nieuw Front en zag de NDP kans met enkele overlopers, waaronder de BVD en de KTPI, een regering te vormen. Somohardjo ziet opnieuw zijn kans schoon om een door hem zo felbegeerde ministerspost te bekleden.

Wijdenbosch heeft verklaard dat de regering onder zijn leiding „gewoon doorgaat.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 28 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

Surinaamse regeringscrisis duurt voort

Bekijk de hele uitgave van donderdag 28 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

PDF Bekijken