Bekijk het origineel

Beleggingsfonds weert nieuwe aandeelhouders

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Beleggingsfonds weert nieuwe aandeelhouders

2 minuten leestijd

NEW YORK (ANP/KRF) - Het Amerikaanse Magellan Fund, het grootste Iieleggingsfonds ter wereld, wil na 30 september geen nieuwe beleggers meer hebben. Bestaande aandeelhouders loinnen nog wel aandelen bijkopen, evenals beladers die via pensioenfondsen in het beleggingsfonds investeren.

Robert C. Pozen, topman van Magellans moederconcern Fidelity Investments, verklaarde dat het besluit in het belang van de bestaande aandeelhouders is. Hij zei verder dat Bob Stanskey, de beheerder van het fonds, op die manier zijn werk het meest efficiënt kan verrichten.

Stanskey is de opvolger van “beursgoeroe” Jeffrey Vinik, die vorig jaar opstapte om voor zichzelf te beginnen. Zijn vertrek veroorzaakte nogal wat onrust op de financiële markten, omdat het verband zou houden met verkeerde beleggingen.

Fondsbeheerder Stanskey liet weten dat de beperking van het aantal deelnemers in het fonds een stabielere basis geeft dan bij een ongebreideld groeiend aantal, zoals de laatste tijd is gebeurd. Door de sterke stijging van de beurskoersen besloot een groot aantal beleggers zijn geld in Magellan Fund te steken.

De Amerikaanse pers schrijft dat het fonds simpelweg te groot is geworden om het nog goed te kunnen beheren en dat het alleen maar beleggers bleef aantrekken om commissies op te kunnen strijken. Magellan Fund beheert op het ogenblik 62,2 miljard dollar aan beleggingen en telt 4,3 miljoen aandeelhouders.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 28 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

Beleggingsfonds weert nieuwe aandeelhouders

Bekijk de hele uitgave van donderdag 28 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

PDF Bekijken