Bekijk het origineel

REGIO

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

REGIO

6 minuten leestijd

Brugdek

ALPHEN A/D RIJN - Bij de Firma Grimbergen in Alphen wordt morgen een brugdek op een binnenvaartschip geladen. Als de weersomstandigheden gunstig zijn, vaart het schip zaterdag naar Bodegraven. Het brugdek wordt maandag in de nieuwe brug over de Oude Rijn geplaatst. Als er zaterdag te veel wind staat, zal het transport op een later tijdstip plaatsvinden. Het bijzondere van het transport is dat het brugdek verticaal op het schip geplaatst moet worden. Alleen op deze manier kunnen brug en sluis worden gepasseerd.

Archeon

ALPHEN A/D RIJN - Het huidige entreegebouw van het archeologisch themapark Archeon in Alphen zal na dit seizoen verdwijnen. Op dit moment heeft zich nog geen belangstellende aangemeld om het gebouw over te nemen. De overnamekosten zullen volgens ABN/Amrd nog niet eens het struikelblok zijn. Een veel groter probleem zullen de transportkosten zijn. Volgens de bank is daar ongeveer vijf miljoen gulden voor nodig. Mocht er niet op tijd een koper zijn dan eindigt het entreegebouw op de schroothoop.

Onderhandelingen

ALPHEN A/D RIJN - Achter gesloten deuren worden onderhandelingen gevoerd over de combinatie van een theater met bioscoopfunctie in Alphen. De gemeente en de projectontwikkelaar MAB uit Den Haag zijn direct betrokken bij de onderhandelingen. Het project vormt een van de pijlers van het masterplan voor het nieuwe stadshart van Alphen. Er wordt aan gedacht om de koppeling los te laten maar dat heeft gevolgen voor de exploitatie van het theater. Als er geen gecombineerd uitgaanscentrum wordt gebouwd, zal de gemeente in de exploitatie bij moeten dragen.

Handtekeningenactie

ASSEN - Bewoners van het Zuidenveld zijn bezig met een handtekeningenactie tegen een 42-jarige medebewoner. Hij is vrijgesproken van de verdenking van seksueel misbruik van twee kinderen van elf en acht jaar.

Fundamenten

BIEZELINGE - Medewerkers van het Provinciaal Depot voor Bodemvondsten zjin gisteren bij het Marktplein in Biezelinge op houten fundamenten uit de dertiende eeuw gestuit. Naast de oudste woonlaag zijn ook resten van zestiende-eeuwse huizen gevonden. Het gaat daarbij vrijwel zeker om woningen die aan de havenkade stonden in de tijd toen Biezelinge nog per schip bereikbaar was.

Ontwikkelingsgeld

GOES - Het staatje Bhutan, gelegen in de Himalaya, heeft 100.000 dollar ontwikkelingsgeld beschikbaar gesteld aan de Stichting Zeeuwse Vlegel. Het geld is bedoeld om een onderzoek te doennaar baktarwerassen die zonder kunstmest en bestrijdingsmiddelen toch goed groeien. De Zeeuwse Vlegel heeft ervaring met onderzoek naar dergelijke rassen.

Gefuseerd

NUNSPEET - De christelijke basisschool De Morgenster in Nunspeet werd gisteren op feestelijke wijze geopend. Onder deze nieuwe naam zijn twee bestaande CNSscholen gefuseerd. Het gaat om De Wegwijzer aan de Frans Huismansstraat en de Ichthusschool aan de Lijsterbesweg.

Brand

RIJSSEN - De Rijssense brandweer moest gistermiddag uitrukken voor een brandende caravan op industrieterrein Noordermors III. De caravan lag gedeeltelijk in een watergang nabij het terrein van Ten Brinke Recycling. De verbazing bij de spuitgasten was groot. Nadat het vuur bedwongen was, bleek het de caravan te zijn die zondagmiddag ook al in brand stond in de wijk Veeneslagen. Hoe de brandende caravan in de sloot bij het terrein van Ten Brinke is terechtgekomen, is een raadsel. De politie heeft de zaak in onderzoek.

lepziekte

RIJSSEN - Er zijn geen nieuwe gevallen van iepziekte geconstateerd in Rijssen. Dat zegt wethouder H. Voortman. „In de Teunis Lodderstraat zijn vorige week een aantal zieke bomen gerooid en door de versnipperaar gegaan”, aldus Voortman.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 28 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

REGIO

Bekijk de hele uitgave van donderdag 28 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

PDF Bekijken