Bekijk het origineel

Flinke verliezen op beurzen in Zuidoost-Azië

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Flinke verliezen op beurzen in Zuidoost-Azië

2 minuten leestijd

SINGAPORE (KRF/RTR/DPA) - Aanhoudende onrust op de valutamarkten in Zuidoost-Azië heeft vanmorgen geleid tot fikse verliezen op tal van effectenbeurzen in de regio.

Aanleiding vormde vooral de koersdaling van de Maleisische ringgit, die haar uitwerking op andere munteenheden in de regio niet miste. Ook de Filipijnse peso, de Indonesische roepia, de Singaporese dollar en de Thaise baht zakten gestaag weg.

De Maleisische munteenheid kelderde naar 2,8725 per Amerikaanse dollar, vergeleken met 2,8250 gisteren. De koersdahng viel tamelijk fors uit. De handel was vrij dun, waardoor het effect van een verkooporder relatief sterk doorwerkt. Beleggers toonden zich vooral bezorgd over de handelsbalans. Die zou, na een relatief klein overschot in mei en een behoorlijk tekort in juni, in juli opnieuw een negatief saldo te zien geven.

Het koersgemiddelde op de aandelenmarkt in Kuala Lumpur kreeg een achteruitgang van 4,5 procent te verwerken. In Jakarta maakte de toonaangevende beursgraadmeter tijdens de handel een daling van 3,4 procent door, terwijl de belangrijkste index op de effectenbeurs van Singapore 3,0 procent lager sloot en daarmee op het dieptepunt van dit jaar belandde. In Hongkong verloor de index 2,4 procent. In Zuid-Korea bleef het verlies relatief beperkt: 1,8 procent. De grootste klap moesten beleggers op de Filipijnse effectenbeurs incasseren.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 29 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 28 Pagina's

Flinke verliezen op beurzen in Zuidoost-Azië

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 29 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 28 Pagina's

PDF Bekijken