Bekijk het origineel

Jongeren uren ondersteboven in de achtbaan

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Jongeren uren ondersteboven in de achtbaan

2 minuten leestijd

BRUSSEL - Zevenentwintig jongeren hebben anderhalf uur ondersteboven in de Sirocco-achtbaan van het Belgische pretpark Walibi gehangen omdat het treintje in de tweede looping op de terugweg precies op het hoogste punt bleef steken.

Pas na anderhalf uur wisten brandweer en politie de ongelukkigen uit hun benarde positie te bevrijden. Een aantal passagi ers had probl emen met de bloedcirculatie na anderhalfuur onderst eboven gehangen te hebben. Het pretpark spreekt van een „ongelukkig incident”. Dat is vol gens het onafhankelijke onderzoeksinstituut AIB-Vi ngot t e veroorzaakt door een versleten onderdeel en een losgeraakte bout. Walibi wijsterop dat alle veiligheidsvoorzieningen „feilloos hebben gefunctioneerd”. Niet temin heeft de politie de acht baan tot nader onderzoek gesloten.

Er bestaat in België geen wettelijke verplichting om installaties van pret parken of kermisattracties periodiek technisch te laten keuren. Een aantal pretparken doet dat wel vrijwillig. Zo cont rol eert AIB-Vingotte altien jaar lang elk voorjaar alle installaties van Walibi. In de pers wordt aangedrongen op een wettelijke regeling. Daarbij wordt er op gewezen dat het toch merkwaardig is dat een bouwkraan viermaal per jaar moet worden gecontroleerd, terwijl niemand zich bekommert om de installaties van kermissen en pretparken.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 29 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 28 Pagina's

Jongeren uren ondersteboven in de achtbaan

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 29 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 28 Pagina's

PDF Bekijken