Bekijk het origineel

Rusland zet Exxon-concern uit olieproject

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Rusland zet Exxon-concern uit olieproject

1 minuut leestijd

NEW YORK (KRF) - Rusland heeft het Amerikaanse olieconcem Exxon gedvfongen te stoppen met een project voor de ontginning van olie in het noorden van het land. De verantwoordelijke Russische minister Viktor Orlov noemde Juridische onregdmatiieden” als re

Eind vorig jaar kwam Exxon bij de inschrijving voor het project van anderhalf miljard dollar als winnaar uit de bus. Het ging om een belang van 50 procent in de ontginning van de olievelden in de provincie Timan-Petsjora.

Exxon liet weten dat het nog geen officiële mededeling uit Rusland heeft gekregen, zo meldde de Amerikaanse krant The Wall Street Journal gisteren. Exxons woordvoerder James Riley noemde het besluit „ongepast en zeker geen stimulans om in Rusland te investeren”.

Volgens Russische functionarissen is Exxon alsnog geweerd omdat er bij de inschrijvingsprocedure op vijf punten onregelmatigheden zijn vastgesteld. Exxons woordvoerder zei daarop dat bij de toewijzing alle wetten die van toepassing zijn, zijn nageleefd.

Russische ohemaatschappijen als Rosneft en Komitek hadden er eerder al openlijk over geklaagd dat Exxon een erg voordelige overeenkomst heeft kunnen sluiten. Volgens Rosneft zou Exxon bovendien aan zijn partners „onaanvaardbare eisen” stellen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 29 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 28 Pagina's

Rusland zet Exxon-concern uit olieproject

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 29 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 28 Pagina's

PDF Bekijken