Bekijk het origineel

CDA Veenendaal stoort zich aan SGP-bijeenkomst

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

CDA Veenendaal stoort zich aan SGP-bijeenkomst

2 minuten leestijd

VEENENDAAL - Een herdenldngsdienst van de SGP-kiesvereniging is de CDA-ftndie in Veenendaal in het verkeerde keelgat geschoten.

Van de CDA-fractie waren twee raadsleden op de uitnodiging van de SGP ingegaan om de dienst bij te wonen. Na afloop weigerde het rooms-katholieke raadslid A. Koning-Rozemeijer in het verenigingsgebouw te komen om de jubilaris te feliciteren.

Het andere raadshd, G. de Wal-Miedema, kon het nog wel opbrengen een felicitatie uit te brengen, maar had zich tijdens de dienst geërgerd aan uitspraken van partijvoorzitter ds. D. J. Budding.

„Ik begrijp best dat de SGP een heel eigen cultuur heeft. De verootmoediging sprak mij best aan, maar verder stuitte mij toch veel tegen de borst”. Volgens De Wal werden „de roden en de roomsen” continu afgeschilderd als niet al te beste mensen. Volgens De Wal zijn deze uitspraken „niet van deze tijd. Het past niet meer om er zo over te praten. Ik kan me voorstellen dat Koning-Rozemeijer zich niet welkom voelde”.

Voor de gereformeerde De Wal was de kerkdienst een vreemde openbaring. „Ik ben zelf minder zwaar en ken dit niet zo”. Volgens De Wal verkeert de SGP volledig in een isolement. „Door de geslotenheid van de partij en de aangesloten kerken is alles precies zo als tachtig jaar geleden. Dat sluit absoluut niet aan bij de wereld”. De Wal heeft bij de SGP-raadsleden W. van Heteren en R. Bisschop aangedrongen op een bezinning van binnenuit. „Want anno 2000 kun je niet meer zo spreken over het rooms-katholicisme”.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 29 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 28 Pagina's

CDA Veenendaal stoort zich aan SGP-bijeenkomst

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 29 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 28 Pagina's

PDF Bekijken