Bekijk het origineel

REGIO

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

REGIO

3 minuten leestijd

Agressief

ALPHEN A/D RIJN - In Alphen zijn de afgelopen dagen vier mannen uit Den Haag en Zoetermeer aangehouden. Dat maakte de politie gisteren bekend. Een 34-jarige man uit Zoetermeer verzette zich tijdens een verkeerscontrole op het Sint-Jorisplein tegen de inbeslagname van zijn auto. De auto bleek afkomstig uit Duitsland en zonder geldige papieren ingevoerd. Samen met drie mannen probeerde de Zoetermeerder met enig geweld te verhinderen dat de auto zou worden afgevoerd. De vier mannen waren ook in het bezit van verboden wapens.

Ontucht

ASSEN - De politie heeft een 44jarige man uit Oude Pekela aangehouden op verdenking van seksueel misbruik van jongens. De man werd opgepakt nadat bij de politie drie aangiften waren binnengekomen. De man zou de jongens in 1995 hebben misbruikt, toen hij nog in Assen woonde. Volgens de politie waren de slachtoffers destijds 14, 15 en 17 jaar oud.

Varkenshouderijen

BERGAMBACHT - Bergambacht zal het vestigen van grote varkenshouderijen tegengaan. In het geheel nieuwe bestemmingsplan Landelijk.Gebied Bergambacht zaldat goed geregeld zijn. Aangezien het college bang is dat er tussen nu en het ter visie leggen van het nieuwe bestemmingsplan aanvragen zullen komen voor grote varkenshouderijen, zal men de vestiging ervan door middel van een voorbereidingsbesluit op het huidige bestemmingsplan tegengaan.

Havenaanleg

BERGEN OP ZOOM - General Electric Plastics in Bergen op Zoom gaat een eigen haven aanleggen. Het bedrijf denkt op die manier goedkoper, milieuvriendelijker en veiliger vloeibare grondstoffen te kunnen aanvoeren. Binnenkort wordt er met de graafwerkzaamheden begonnen.

Vliegtuigje

LELYSTAD - Een ultralicht vliegtuigje heeft op een aardappelveld in Lelystad een noodlanding moeten maken. Hierbij raakte het vliegtuigje beschadigd. De inzittenden, een 64-jarige man uit Lelystad en een 40-jarige man uit Den Haag, kwamen met de schrik vrij. De man uit Den Haag bleek jarig te zijn en had de vlucht als verjaardagscadeau gekregen.

Te hoge maïs

RIJSSEN - Gistermorgen kwamen twee personenauto’s op de Klokkendijk met elkaar in botsing. De uit Almelo en Nijverdal afkomstige bestuurders moesten door de brandweer uit hun voertuigen worden bevrijd en zijn met zware verwondingen naar het ziekenhuis afgevoerd. Het ongeval ontstond doordat hoge maïs het uitzicht op de weg belemmerde.

Na duik overleden

EMMEN - Een 35-jarige Iraanse asielzoeker is overleden aan de gevolgen van een duik in het Aquarenabad. Vermoedelijk heeft hij door zijn sprong een nekfractuur opgelopen. Personeel van het zwembad slaagde er aanvankelijk in hem te reanimeren. De man overleed in het ziekenhuis.

Brandweerauto

HARDINXVELD-GIESSENDAM - De inmiddels vervangen brandweerauto van de bluseenheid Neder-Hardinxveld wordt geschonken aan het gemeentebestuur van Ustrzyki Dolne in Polen, Dit heeft de gemeenteraad gisteravond unaniem besloten.

Verduisterd

LEIDEN - Een 20-jarige Leidse vrouw heeft kans gezien door fraude aan de kassa van een supermarkt waar zij werkte 60.000 gulden te verduisteren. De politie heeft de vrouw aangehouden. Zij heeft bekend.

Jongerenplaatsen

WADDINXVEEN - Er komen in Waddinxveen twee speciale plaatsen waar jongeren elkaar kunnen ontmoeten: bij het parkeerterrein naast de Sporthal aan de Sniepweg, en tussen het Texaco-station en de Zuidplaslaan. De aanleg kost zo’n 60.000 gulden. Het college heeft eerst gesprekken gevoerd met djongeren,_ de politie, de gemeente en de direct omwonenden en gebruikers van de terreinen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 29 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 28 Pagina's

REGIO

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 29 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 28 Pagina's

PDF Bekijken