Bekijk het origineel

Aanrijding op A15 eist leven van twee mensen

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Aanrijding op A15 eist leven van twee mensen

VrachtwagenchaufFeur rijdt in op file

2 minuten leestijd

WADENOYEN - Bij een aanrijding op de A15 (Rotterdam-Ewqk) zijn gisteren twee mensen om het leven gekomen. De twee, een 47-jarige vrouw uit Hooiarspel en haar 79jare moeder uit Westwoud, zaten in een bestelbusje dat geplet werd tussen twee vrachtwagens. Bij het ongeval raakten drie mensen gewond.

Op de A15 staat dagelijks een file door wegwerkzaamheden tussen Tiel en Echteld. Een 58-jarige vrachtwagenchauffeur uit Oosterhout (NB) zag de file ter hoogte van de afslag Wadenoyen niet en reed in volle vaart tegen de bestelbus. Die schoof naar voren en duwde eën personenauto in de linkervangrail. In de auto zat een echtpaar uit Arnhem, dat zwaargewond raakte.

De bestelbus schoof nog verder door tegen de achterkant van een truck met oplegger, bestuurd door een 30-jarige man uit Hendrik-Ido-Ambacht. Die klapte vervolgens weer op de truck met aanhanger daarvoor. Ook een vrachtwagenchauffeur raakte gewond.

De A15 is van twaalf tot vijf uur ‘s middags afgesloten geweest voor verkeer. Brandweer en politie hadden de grootste moeite om de slachtoffers uit de totaal verkreukelde bestelbus te halen. Daarna kostte het nog uren om zowel de bestelbus als de eveneens geheel vernielde personenauto en de vrachtwagen uit Hendrik-Ido-Ambacht van de weg te takelen. Het verkeer richting Arnhem is omgeleid bij verkeersplein Deil.

Verhoor

De chauffeur uit Oosterhout die het ongeluk veroorzaakte, is na behandeling in het ziekenhuis naar het politiebureau in Tiel gebracht. Hij is na verhoor naar huis gestuurd. Justitie zal zich buigen over de mogelijke strafbaarheid van de chauffeur. De technische recherche onderzoekt vandaag de vrachtwagen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 29 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 28 Pagina's

Aanrijding op A15 eist leven van twee mensen

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 29 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 28 Pagina's

PDF Bekijken