Bekijk het origineel

En cao voor de metaal afgewezen

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

En cao voor de metaal afgewezen

1 minuut leestijd

NIEUWEGEIN - De Metaalunie, de werkgeversorganisatie in de metaalnijverheid, en de Industriebond CNV zien niet$ inn cao voor de metaaL Directeur sociale zaken Van Dalen van FME-CWM, de vferlversorganisatie voor de grootmetaal, had daarvoor woensdag gepleit

De Metaalunie vindt dat Van Dalen met zijn pleidooi voorbijgaat aan de grote verschillen die er bestaan tussen de metaalnijverheid en de metaalindustrie. In de huidige cao voor de kleinmetaal zijn volgens de Metaalunie tot ieders tevredenheid afspraken gemaakt over pensioen, arbeidstijden,- zorg- en studieverlof Samenvoeging van deze cao met die voor de grootmetaal is volgens de Metaalunie, die 9000 leden telt, dan ook niet aan de orde.

De vakgroep metaalnijverheid van de Industrie- en Voedingsbond CNV noemtn cao voor de hele metaalvolstrekte onzin. De bond streeft juist naar meer maatwerk vanwege de grote verschillen in de bedrijfstak. Daartoe behoren niet alleen metaalbewerkingsbedrijven, maar ook isolatie- en installatiebedrijven, fietsenmakers en gouden zilversmeden.

Volgens de bond zou er een raam-cao moeten komen met verdergaande differentiatie in de arbeidsvoorwaarden per bedrijfstak dan nu het geval is. Centralistatie van arbeidsvoorwaarden voor beide bedrijfstakken wijst de bond af

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 29 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 28 Pagina's

En cao voor de metaal afgewezen

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 29 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 28 Pagina's

PDF Bekijken