Bekijk het origineel

Erasmusbrug krijgt grotere schokdempers

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Erasmusbrug krijgt grotere schokdempers

2 minuten leestijd

ROTTERDAM (ANP) - Nog voor het stormseizoen komen er op alle tuien van de Erasmusbrug extra grote trillingsdempers. Een proef met twee grotere dempers in juli is geslaagd. Dat heeft een woordvoerder van Gemeentewerken Rotterdam bekendgemaakt.

De Erasmusbrug ging vorig jaar in november aan het ‘dansen’ bij windkracht zes, loodrecht op de brug, in combinatie met regen. De tuien kwamen daardoor in beweging en sloegen soms meer dan een meter uit. De brug, die toen net twee maanden open was, moest een paar dagen dicht en ging pas weer open nadat de tuien onderling met spanbanden waren verbonden.

Gemeentewerken onderzocht het probleem en kwam met drie oplossingen: definitieve koppeling van de tuien, een aanpassing van de gladde ronde buis om de draden, of een hogere demping van de tuien. Voor de laatste oplossing werd gekozen, onder andere na onderzoek in Japan.

Er zaten overigens al dempers op de brug, maar die waren niet zwaar genoeg en zaten bovendien niet op alle tuien. De nieuwe dempers, die in overleg met architect Van Berkel worden aangebracht, komen op alle 64 tuien. Dat gebeurt beging oktober en dan worden ook de laatste spanbanden die nog op de brug zitten, er weer afgehaald.

Overigens is het dan nog steeds afwachten of de oplossing de juiste is. „Pas als het weer eens net zo stormt als vorig jaar november weet je dat zeker”.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 30 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 36 Pagina's

Erasmusbrug krijgt grotere schokdempers

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 30 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 36 Pagina's

PDF Bekijken