Bekijk het origineel

Winst Randstad met 21 procent omhoog

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Winst Randstad met 21 procent omhoog

Marktaandeel in alle landen vergroot

2 minuten leestijd

DIEMEN - De nettowinst van Randstad Holding is in het eerste halfjaar gestegen met 21 procent. In alle landen en op alle werkgebieden werd het marktaandeel vergroot. De directie verwacht voor de rest van 1997 een vergelijkbare ontwikkeling als in de achterliggende maanden.

De dienstverlenende organisatie, die gisteren de jongste cijfers presenteerde, behaalde in januari tot eu met juni een omzet van 3,15 miljard gulden. Dat betekende een toename van bijna 18 procent. De winst klom van 70,2 tot 84,9 miljoen gulden (0,79 gulden per aandeel).

De verbetering van het financiële saldo viel vooral toe te schrijven aan de uitzendactiviteiten in de Benelux, Frankrijk en de Verenigde Staten. In Duitsland was sprake van een teruggang van het resultaat. Die hield verband met de krachtige expansie en de daarmee samenhangende hoge kosten in die regio.

Randstad behoort qua omvang tot de topvier van uitzendbureaus in de wereld. Onder de onderneming ressorteren ook schoonmaak- en beveiligingsbe drijven en opleidingscentra. Zij opereert in West-Europa en in het zuidoosten van de VS en beschikt over ruim duizend vestigingen, waarvan bijna vierhonderd buiten Nederland.

In het voorbije halfjaar had Randstad per dag gemiddeld 151.000 uitzendkrachten in dienst, tegen 129.000 in dezelfde periode van 1996. Het aantal medewerkers op de kantoren vermeerderde van 6000 tot 7600. Het marktaandeel in het uitzendwezen in Nederland omvat bijna 40 procent.

Groei

President-directeur F. J. D. Goldschmeding is optimistisch over de toekomst. „De markten blijven zich gunstig ontwikkelen en Randstad zal sneller groeien dan de concurrenten”, voorspelde hij in een toelichting op de rapportage. Het concern wil in de komende maanden verder expanderen. Het streeft ernaar zestig nieuwe vestigingen te openen en ongeveer 600 extra personeelsleden aan te trekken.

In de EU werkt 9,5 procent van de beroepsbevolking op basis van een tijdelijk contract. Het percentage uitzendkrachten bedraagt 1,3. In de VS gaat het in dit verband om respectievelijk 14,8 en 1,9 procent.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 30 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 36 Pagina's

Winst Randstad met 21 procent omhoog

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 30 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 36 Pagina's

PDF Bekijken