Bekijk het origineel

REGIO

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

REGIO

3 minuten leestijd

Ongeval (I)

ALKMAAR - Een verkeersongeval bij het Noord-Hollandse Opmeer heeft gisteren een 57-jarige man uit Brussel het leven gekost. Het slachtoffer kwam door onbekende oorzaak op de verkeerde wpghelft terecht en werd vervolgens door twee auto’s aangereden.

Ongeval (II)

DALFSEN - Een 86-jarige automobilist uit Dalfsen is gistermiddag op de Heinoseweg tussen Zwolle en Heino om het leven gekomen. De provinciale weg, de N335, moest als gevolg van de aanrijding tijdelijk worden afgesloten. Het slachtoffer verleende op de kruising van de Hagenweg en de N335 geen voorrang aan een vrachtwagenchauffeur. Deze kwam met de schrik vrij.

Verloskamer

DORDRECHT - Het Drechtstedenziekenhuis, locatie Refaja, in Dordrecht heeft een speciale verloskamer ingericht voor ouders die moeten bevallen van een doodgeboren kind. De verloskamer garandeert de privacy van de ouders en familieleden en benadert zo veel mogelijk de thuissituatie. De kamer wordt in september in gebruik genomen, zo meldt het blad Reflex van het ziekenhuis. De kamer is gevrijwaard van storende gluiden van buitenaf.

Bommelding

LEEUWARDEN - De Hema in Leeuwarden is gistermiddag rond vier uur ontruimd in verband met een bommelding. De melding kwam om kwart voor vier bij de politie Midden-Friesland binnen. Een deel van de Leeuwarder binnenstad werd afgezet.

Commandant

NIEUWERKERK A/D IJSSEL De Nieuwerkerkse vrijwillige brandweer krijgt voor het eerst een beroepscommandant. Deze functie zal worden vervuld door de nu nog waarnemend commandant E. Molenaar. Dat is gisteren bekendgemaakt.

Overvaller

RIDDERKERK - Voor de derde keer in anderhalve week heeft een ongeveer achtienjarige overvaller in Ridderkerk een slachtoffer gemaakt. Donderdagavond werd een 68-jarige vrouw in Bolnes het slachtoffer. De politie is op zoek naar mensen die de gouden tip kunnen geven. Rond half acht beroofde de knaap de Ridderkerkse vrouw door quasi per ongeluk tegen haar aan te lopen en tegelijkertijd de tas uit haar handen te rukken. De overvaller heeft eerder deze week al twee slachtoffers gemaakt, die beiden in een rolstoel zaten.

Aanhouding

URK - Met de aanhouding van twee Urkers (35 en 22 jaar) heeft de politie een tiental inbraken in scholen, %en pastorie en in een SRV-wagen opgelost. Daarnaast bekenden de mannen een aantal diefstallen uit diverse tuinen in hun woonplaats. Bij onderzoek in de woning trof de politie een deel van de buit aan.

Drugs

VEENENDAAL - B en W van Veenendaal hebben besloten het gemeentelijk coffeeshopbeleid aan te passen aan het beleid van het OM. Een klant mag tegenwoordig nog maar 5 in plaats van 30 gram softdrugs kopen. Verder is de maximale voorraad vastgesteld op 500 gram per coffeeshop. De toegang van minderjarigen in de coffeeshop blijft verboden. Dat is gisteren bekendgemaakt.

Politie

ZWOLLE - De raadsfractie vanDe Groenen in Zwolle is het wachten beu op antwoorden die zij tijdens diverse commissievergaderin-gen stelden over een ernstig tekort aan vrijwilligers bij de politie in Zwolle. In een brief aan burgemeester en korpsbeheer van de politie IJsselland J. Franssen slaat de Zwol- se partij alarm. Al twee jaar lang wil de partij beter inzicht krijgen in de ontwikkelingen bij de vrijwillige politie in Zwolle. Volgens fractievoorzitter drs. P. Pot zou de vraag vanuit het politieapparaat om inzet van vrijwillige politieagenten met de regelmaat van de klok negatief beantwoord worden. In zeven jaar tijd zou het aantal actieve vrijwilligers bij de politie in Zwolle van dertig personen teruggelopen zijn achttien. In de brief aan Franssen, roept Pot op „met de hoogste spoed ervoor te zorgen dat er een forse uitbreiding van het aantal vrijwillige agenten komt”.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 30 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 36 Pagina's

REGIO

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 30 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 36 Pagina's

PDF Bekijken