Bekijk het origineel

De vijver blijft steeds even vol

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

De vijver blijft steeds even vol

1 minuut leestijd

Vissen in vijvers liggen soms op apegapen. In tijden van droogte daalt het waterniveau soms onrustbarend, zodat de bewoners van het minimeer nauwelijks zuurstof overhouden.

Een constant waterniveau is van levensbelang voor alle ingezetenen van de vijver en ook voor de planten die zich op de oever ophouden. Vijvers moeten dan ook regelmatig bijgevuld worden. Een plens koud kraanwater kan in een lauwe vijver echter voor een temperatuurschok zorgen.

Importeur Bernard Kin bv (0161244000) bracht inmiddels de Aqualevel op de markt. Het is een automatische vijverniveauregelaar, die het waterpeil steeds exact op het gewenste peil houdt. Via een tuinslang wordt de regelaar op de waterleiding aangesloten. Doordat steeds kleine beetjes vocht worden toegevoegd, blijft een ‘temperatuurdreun’ achterwege.

Volgens de importeur is het apparaat nagenoeg onderhoudsvrij en valt hij in de vijver nauwelijks op. Slechts een bolvormig groen kapje verraadt de aanwezigheid van de regelaar.

De Aqualevel gaat voor ƒ 69,95 over de toonbank van tuincentra, dierenspeciaalen-doe-het-zelfzaken.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 30 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 36 Pagina's

De vijver blijft steeds even vol

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 30 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 36 Pagina's

PDF Bekijken