Bekijk het origineel

Rel rond burgemeesterswoning Hasselt

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Rel rond burgemeesterswoning Hasselt

2 minuten leestijd

HASSELT - In het Overijsselse stadje Hasselt is een politieke dorpsrel gaande. Een meerderheid van de raadsleden in de gemeente voelt er namelijk niets voor om de ambtswoning te verkopen aan burgemeester ir. F. J. Koffrie.

De burgemeester had gevraagd of hij de ambtswoning kon kopen. De drie wethouders, aangevoerd door GPVwethouder L. Bezemer, zijn daartegen, omdat zij denken dat na de gemeentelijke herindeling met Genemuiden en Zwartsluis, de nieuwe burgemeester mogelijk in Hasselt komt wonen. Een meerderheid van de raad steunt de drie wethouders (GPV, CDA en Hervormde Kiesvereniging).

PvdA en VVD zijn kwaad op de collegepartijen omdat zij niet van deze beslissing op de hoogte zijn gebracht.

Het PvdA-raadslid drs. H van Schalk vindt het „van de zotte” dat Koffrie de ambtswoning, die volgend jaar leeg komt te staan en dan dichtgetimmerd wordt, niet kan en mag kopen. „We hebben hierover schriftelijk vragen gesteld aan de drie wethouders. Ze denken zeker dat de woning, zodra die leeg komt te staan, meer zal opbrengen. „De dollartekens glinsteren al in de ogen van de wethouders”, aldus de PvdA’er, die zelf overigens tegen ambtswoningen voor burgemeesters is.

GPV-wethouder drs. L. Bezemer wil niet op de zaak ingaan. Hij wil eerst de schriftelijke vragen van PvdA en VVD beantwoorden.

Burgemeester Koffrie liet weten dat hij inmiddels via een projectontwikkelaar in het bezit is gekomen van een bouwkavel, waarop hij zijn nieuwe huis zal laten bouwen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 30 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 36 Pagina's

Rel rond burgemeesterswoning Hasselt

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 30 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 36 Pagina's

PDF Bekijken