Bekijk het origineel

SPD vaart wel bij Duits politiek rumoer

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

SPD vaart wel bij Duits politiek rumoer

2 minuten leestijd

MAINZ (AP) - De geruchten omtrent het aftreden van minister van financiën Theo Waigel en de discussie over een eventuele verandering van het Duitse kabinet hebben vooral de SPD goed gedaan, zo blijkt uit een opiniepeiling die eind augustus is uitgevoerd in opdracht van de zender ZDF.

Zo’n 46 procent yan de mensen verklaarde op de SPD te zullen stemmen, 4 procent meer dan twee maanden geleden. Met 32 procent aanhang hebben de christen-democraten van CDU/CSU een populariteitsdieptepunt bereikt.

Overigens wezen de onderzoekers van de Forschungsgruppe Wahlen erop dat de percentages anders zouden uitvallen als er daadwerkelijk verkiezin gen werden gehouden, omdat in het stemhokje zaken als partijgebondenheid en taktische overwegingen meespelen. Verkiezingen nu zouden volgens hen 36 procent voor de christendemocraten, 6 procent voor de FDP, 40 procent voor de SPD, 10 procent voor de Groenen/Bündnis 90 en 4 procent voor de PDS opleveren. Dat betekent een duidelijke meerderheid voor de SPD en de Groenen in het parlement, aldus de onderzoekers.

Waigel moest het nadrukkelijk ontgelden bij de kiezers: slechts 32 procent zei dat hij zijn werk goed doet. Slecht werk levert de minister volgens 61 procent van de ondervraagden, van wie eenderde nota bene zei de christen-democraten te steunen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 30 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 36 Pagina's

SPD vaart wel bij Duits politiek rumoer

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 30 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 36 Pagina's

PDF Bekijken