Bekijk het origineel

Mix-drankjes verdwijnen uit Britse winkels

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Mix-drankjes verdwijnen uit Britse winkels

2 minuten leestijd

LONDEN/RIJSWIJK - Gemixte drankjes zijn voor Britse jongeren voortaan taboe. Winkek in Engeland gaan vijf merken alcoliolhoudende frisdranken uit de schappen Iialen. Met de drankjes zou de drankindustrie de leeftijdsgrens voor het consumeren van alcohol ontduiken en jongeren aan het drinken zetten.

Vijf drankjes zullen in de toekomst niet meer te krijgen zijn. pAcht andere types alcoholhoudende frisdranken krijgen een andere naam of een andere vormgeving.

Het besluit is genomen door een instantie die door de drankindustrie zelf in het leven g s geroepen. Die reageert hierflïiee op de vele beschuldigingen die ze in de afgelopen maanden te horen kreeg.

De Labour-regering in Engeland kondigde in juli ai maatregelen tegen de alcopops aan. Zo mogen winkels en bars de drankjes, waarin sterke dranken als whisky en rum zijn aangelengd met limonade, niet langer aan jongeren onder de s achttien jaar verkopen. Minis- ter Straw van binnenlandse zaiiken heeft een osderzoek naar pile alchoüsche limonade bevol en.

Niet alleen in Engeland wordt druk over het wel of niet verkopen van de drankjes gediscussieerd. Ook in Nederland maakt men zich zorgen over de sterke opkomst van de mixen, die in korte tijd bij veel jongeren zijn ingeburgerd.

Organisaties als het Nationaal Instituut voor Gezondheidsbevordering en Ziektepreventie (NIGZ) willen dat de drankindustrie en de overheid ervoor zorgen dat er weer een duidelijk verschil tussen sterke en zwak alcoholische drank komt.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 1 september 1997

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

Mix-drankjes verdwijnen uit Britse winkels

Bekijk de hele uitgave van maandag 1 september 1997

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken