Bekijk het origineel

Dr. Jongeneel uit Raad voor kerk en theologie

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Dr. Jongeneel uit Raad voor kerk en theologie

„Dumping Oegstgeest” directe aanleiding

2 minuten leestijd

BUNNIK - Prof. dr. J. A. B. Jongeneel, missioloog aan de Universiteit Utrecht, is uit de Raadvoor kerk en theolgie gestapt. Hij schrijft dat in een brief die deze week wordt gestuurd aan de hervormde classes en de besturen van de synoden van de Samen-op-Wegkerken.

op “Mensen en structuren” geënte vormgeving deugt van geen kanten. Een van zijn grote grieven is de „dumping van het zendingshuis te Oegstgeest”, die beslist niet de enige wrange vrucht van het SoW-proces is. op “Mensen en structuren” geënte vormgeving deugt van geen kanten. Een van zijn grote grieven is de „dumping van het zendingshuis te Oegstgeest”, die beslist niet de enige wrange vrucht van het SoW-proces is.

Het besluit van de triosynode in mei om het nieuwe, gezamenlijke kantoor in Utrecht te plaatsen, is de directe aanHet besluit van de triosynode in mei om het nieuwe, gezamenlijke kantoor in Utrecht te plaatsen, is de directe aan leiding tot het vertrek. Jongeneel heeft fel protest geleverd tegen de wijze van besluitvorming rond dit voorstel. leiding tot het vertrek. Jongeneel heeft fel protest geleverd tegen de wijze van besluitvorming rond dit voorstel.

den om alle potentiële locaties te bezoeken en dat het zendingshuis nooit als apart punt op de hervormde synodeagenda heeft gestaan. den om alle potentiële locaties te bezoeken en dat het zendingshuis nooit als apart punt op de hervormde synodeagenda heeft gestaan.

Om te huilen

„Het is om te huilen”, concludeert hij na een lange reeks grieven. „Uit de geschiedenis van het Nederlandse protestantisme na Abraham Kuyper ken ik geen voorbeeld van grotere arrogantie dan dit beleid van de Samen-op-Wegbobo’s”. „Het is om te huilen”, concludeert hij na een lange reeks grieven. „Uit de geschiedenis van het Nederlandse protestantisme na Abraham Kuyper ken ik geen voorbeeld van grotere arrogantie dan dit beleid van de Samen-op-Wegbobo’s”.

„Protestanten elders in Europa ‘dumpen’ hun zendinghuizen niet, zo stupide zijn alleen de Nederlanders”, aldus een gekwetste Jongeneel. „Protestanten elders in Europa ‘dumpen’ hun zendinghuizen niet, zo stupide zijn alleen de Nederlanders”, aldus een gekwetste Jongeneel.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 1 september 1997

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

Dr. Jongeneel uit Raad voor kerk en theologie

Bekijk de hele uitgave van maandag 1 september 1997

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken