Bekijk het origineel

ABP overweegt einde band met Rodamco

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

ABP overweegt einde band met Rodamco

Fonds wil meer beleggingsmogelijkheden

2 minuten leestijd

AMSTERDAM - Het pensioenfonds ABP wil meer beleggingsmogelijkheden voor Europa hebben. De bestaande praktijk, waarbij Rodamco Europa exclusief voor ABP in Europees onroerend goed investeerde, gaat mogelijk op de schop. Het pensioenfonds denkt eraan deelnemingen in andere Europese onroerendgoedfondsen te nemen.

Dit heeft een woordvoerder van ABP bevestigd. Door de beleggingen meer te spreiden, moet Rodamco zich in concurrentie met andere fondsen meer bewijzen. ABP wil dat beleggingen in onroerend goed beter gaan renderen.

Het pensioenfonds en Rodamco werken al sinds begin jaren negentig intensief samen, waarbij ABP een belang heeft gekocht van 16 procent in het onderdeel Rodamco Europe. Alle investeringen in Europees vastgoed (Nederland uitgezonderd) van het ABP lopen via Rodamco Europe, maar het pensi oenfonds uit Heerlen bestudeert intussen alternfitieven. „Naast Rodamco komen er nog andere deelnemingen”, aldus de ABP-zegsman gisteren. Zo wordt gedacht aan het nemen van belangen in andere onroerendgoedinvesteerders.

Maatregelen

Volgens ABP is het „op dit moment” niet aan de orde dat het belang van ABP in Rodamco Europe, onderdeel van de Rotterdamse beleggingsmaatschappij Rodamco, verminderd wordt. „Dat bedrag blijft hetzelfde”.

In het najaar wordt duidelijk welke concrete maatregelen ABP zal nemen: „Dan is duidelijk hoe we onze portefeuille in gaan richten”. ABP, een van de grootste pensioenfondsen in Nederland, bezit ongeveer 21 miljard gulden aan onroerend goed. Het grootste deel ervan, ligt in Nederland. Europa is goed voor een portefeuille van ƒ 2,3 miljard.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 2 september 1997

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

ABP overweegt einde band met Rodamco

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 2 september 1997

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

PDF Bekijken