Bekijk het origineel

ATM gedagvaard om milieudelicten

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

ATM gedagvaard om milieudelicten

2 minuten leestijd

MIDDELBURG - Afvalstoffen Terminal Moerdijk (ATM) zal in Middelburg terecht moeten staan. Het bedrijf moet zich verantwoorden voor diverse milieudelicten die in 1993 en 1994 op een bedrij&terrein in Vlissingen zouden zijn gepleegd. De rechtbank wees een bezwaar ten de dagvaarding af.

ATM was op 24 juli al gedagvaard, maar zijn advocaat diende hiertegen een bezwaarschrift in. Het heeft allemaal veel te lang geduurd, vonden de raadslieden van ATM destijds. Volgens hen moest het openbaar ministerie nietontvankelijk worden verklaard. De rechtbank bepaalde in een besloten zitting dat ATM zich toch zal moeten verantwoorden. Wanneer de zaak wordt behandeld is nog niet duidelijk’ omdat er - zo zegt de advocaat van ATM- nog de nodige getuigen moeten worden gehoord.

Op het terrein in Vlissingen mochten destijds alleen tijdelijk verfresten, verfstoffen en andere aan verf verwante stoffen worden opgeslagen. Het milieubijstandsteam trof echter ook vaten met batterijen en apothekersafval aan. De overtredingen kwamen aan het licht toen een van de zes uitzendkrachten aan de bel trok. De ex-werknemer trof regelmatig ander klein chemisch afval aan tussen de verfresten, zoals injectienaalden, auto-onderdelen en asbestresten. Lekkende vaten werden niet overgepakt en er stroomde regelmatig gif het riool of de Sloehaven in. Papieren werden vervalst om daarmee vervuiling te verdoezelen en werd er gerommeld met de verplichte afvaladministratie.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 2 september 1997

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

ATM gedagvaard om milieudelicten

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 2 september 1997

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

PDF Bekijken