Bekijk het origineel

H-I-Ambacht pakt speculeren met huizen aan

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

H-I-Ambacht pakt speculeren met huizen aan

Verkopers nemen vlug forse winsten

2 minuten leestijd

HENDRIK-IDO-AMBACHT - De gemeente Hendrik-Ido-Ambacht gaat het speculeren met woningen in de nieuwbouwwijli De Sandeling aanpaklien. Dat heeft de commissie tinandën gisteren besloten. Met het kopen en doorverkopen van huizen kunnen in korte tijd forse viinsten worden gemaakt

De gemeente heeft signalen van een makelaar gekregen dat er woningen worden aangekocht, die vervolgens met forse winsten snel worden doorverkocht.

Dat gebeurt juist in een nieuwbouwwijk waar de gemeente de grond voor een lage prijs heeft verkocht om mensen met een minder ruime beurs een kans te geven een woning te kopen.

Onlangs hebben de gemeente, de bouwers en de makelaar vastgesteld dat, vanwege de gunstige marktomstandigheden, op alle te bouwen woningen winsten tot 70.000 gulden gemaakt kunnen worden.

Het voorstel van B en W om een antispeculatiebeding in te voeren voor de laatste bouwfase van de wijk, kreeg gisteren de volledige steun van de commissie financiën. Wel vonden de CDA’ ers dat het college te laat is gekomen met een dergelijk voorstel. De fractie meende dat er nu een rechtsongelijkheid is ontstaan. Mensen die inmiddels een woning hebben aangeschaft in de wijk kunnen wel speculeren.

Geen beperking

Volgens wethouder K. van Doom (SGP) ondervinden zij die er daadwerkelijk gaan wonen geen beperkingen door het antispeculatiebeding. De wethouder denkt dat deze mensen hun woning later gewoon tegen de dan geldende marktprijzen kunnen verkopen.

Ook de door het CDA geconstateerde rechtsongelijkheid werd door Van Doom van de hand gewezen. Door flink subsidie te verlenen’ op de grondprijzen kan deze regeUng niet rechtsongelijk zijn, aldus de wethouder.

Het antispeculatiebeding zal gelden voor alle woningen onder de 300.000 gulden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 2 september 1997

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

H-I-Ambacht pakt speculeren met huizen aan

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 2 september 1997

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

PDF Bekijken