Bekijk het origineel

Ongenoegen over houseparty Zwolle

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Ongenoegen over houseparty Zwolle

2 minuten leestijd

ZWOLLE - Vertegenwoordigers van RPF, GPV, CDA en PvdA zijn verontwaardigd over de gang van zaken rond de houseparty van afgelopen zaterdag.

De commissie was niet geïnformeerd over het afgeven van een vergunning en bijbehorende voorwaarden voor de party, zo bleek gisteravond. De fracties van RPF en GPV vroegen burgemeester J. Franssen gisteren schriftelijk om opheldering over deze kwestie.

De houseparty in de IJsselhallen draaide op een massale vechtpartij uit, waarbij de pohtie 45 man moest inzetten. De twee Zwolse fracties willen tijdens de eerstvolgende commissievergadering volledig worden geïnformeerd over de procedure en de gang van zaken tijdens de houseparty.

Het RPF-raadsUd A. de Boer vroeg of Zwolle niet te soepel is in het toe staan yan houseparty’s van ‘s avonds acht uur tot zondagmorgen vroeg.

Hij was van mening dat een dergelijke houseparty agressie, criminaliteit en drugsgebruik in de hand werkt. „De overheid heeft verantwoordelijkheid voor het welzijn van deze jongeren”, aldus De Boer.

Burgemeester J. Franssen liet gistermiddag weten dat er aanwijzingen waren dat groepen voetbalsupporters elkaar zouden treffen tijdens de houseparty. De politie was nadrukkelijk aanwezig, omdat er mogelijk rellen zouden uitbreken. We wachten eerst het rapport van de politie en andere instellingen af die naast de organisatie betrokken waren bij en rond de houseparty in de IJsselhalen. Of er voor een volgende houseparty in de IJsselhallen vergunning wordt afgegeven, wilde de Zwolse burgemeester niet meedelen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 2 september 1997

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

Ongenoegen over houseparty Zwolle

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 2 september 1997

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

PDF Bekijken