Bekijk het origineel

Gouda verhoogt woonlasten

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Gouda verhoogt woonlasten

1 minuut leestijd

GOUDA - Iedere woningbezitter in Gouda betaalt volgend jaar 40 gulden meer belasting. De reinigingsrechten gaan met 5,5 procent omhoog.

Toch blijkt uit de vanmorgen gepresenteerde iDegroting 1998 dat het colle ge voor alle belastingen geen grote verhogingen voorstelt.

Bij de onroerendezaakbelasting gaan de tarieven met slechts 1,5 procent omhoog in plaats van met het inflatieper centage van 2,5 procent. Het college woningen verhogen met 8 procent. wil daarentegen de tarieven voor niet voor het onroerend goed als bedrijfsge Vanaf vorig jaar was het al toegestaan bouwen extra heffing op te leggen.

Voor coalitiepartner CDA is het niet verder verhogen van de begrafenisrechten altijd een voorwaarde geweest voor steun aan de bouw van het crematorium. Voorgesteld wordt om de begrafenisrechten niet verder te verhogen dan het inflatiepercentage.

Uit de begroting blijkt dat het college voor nieuw beleid een bedrag van 554.000 gulden wil uittrekken. Zo wil men komen tot een integraal jeugdbeleid (250.000 gulden), voor milieu-educatie wil men 25.000 gulden meer inzetten, terwijl de actieve wijkaanpak op 50.000 gulden extra kan rekenen. Herhuisvesting van de centrale vestiging van de openbare bibliotheek kost volgend jaar 80.000 gulden, terwijl er voor het onderhoud van gemeentelijke panden 100.000 gulden meer nodig is.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 2 september 1997

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

Gouda verhoogt woonlasten

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 2 september 1997

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

PDF Bekijken