Bekijk het origineel

Internationaal bellen wordt flink goedkoper

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Internationaal bellen wordt flink goedkoper

Telecom halveert sommige tarieven

2 minuten leestijd

DEN HAAG (ANP) - De tarieven voor internationeel telefoneren gaan bij PTT Telecom fors omlaag. Vanaf 3 oktober wordt het bellen naar het buitenland gemiddeld 25 procent goedkoper. Sommige tarieven worden zelfe gehalveerd.

De concurrentie op telefoongebied is het felst bij bellen met het buitenland. Uit de jongste halfjaarcijfers bleek dat het bedrijf, onderdeel van Koninklijke PTT Nederland, de omzet bij internationale telefonie 2,9 procent zag dalen tot ƒ 1,1 miljard.

PTT Telecom voert als reden voor de verlaging aan dat „prijsdalingen vooral mogelijk zijn door de liberalisering van de telecommunicatiemarkt”. Door de opkoragnde concurrentie verlagen veel landen de kosten voor afhandeling van internationaal telefoonverkeer. Bovendien heeft PTT Telecom schaalvoordelen van haar deelname in het internationale samenwerkingsverband Unisource.

Het bellen naar de Verenigde Staten en Canada wordt volgende maand 46 procent goedkoper. Overdag kost een telefoontje 85 cent per minuut, in de daluren een dubbeltje minder. De tarieven naar Australië en Nieuw-Zeeland worden de helft lager. Ook gaan de tarieven voor bellen binnen Europa voor de tweede keer dit jaar omlaag.

PTT Telecom verlaagt ook de tarieven voor zakelijke klanten. De grootverbruikers krijgen vereenvoudigde kortingsregelingen, die afhankelijk van het gebruik kunnen oplopen tot 20 procent per jaar.

Sinds de liberalisering van de telefoonmarkt op 1 juli ondervindt PTT Telecom concurrentie van nieuwe telecombedrijven, die zich vooral op het internationale telefoonverkeer hebben gestort. Zo introduceerde Enertel via een eigen toegangscode goedkopere tarieven, die al interessant zijn als voor meer dan ƒ 100 per maand naar het buitenland wordt gebeld.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 2 september 1997

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

Internationaal bellen wordt flink goedkoper

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 2 september 1997

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

PDF Bekijken