Bekijk het origineel

„Fusie ’ Hoornbeeck’ gezegend”

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

„Fusie ’ Hoornbeeck’ gezegend”

Reformatorisch mbo in Rotterdam opent nieuw cursusjaar

3 minuten leestijd

ROTTERDAM - De fusie van de Piancius in Rotterdam en de Saldenus in Amersfoort tot het nieuwe Hoombeeckcollege is „een unicum en een zegen”. Dat zei directielid P. van Hartingsveld gistermiddag tijdens de eerste openingsbijeenkomst van de reformatorische school voor middelbaar beroepsondervnjs. „Dit is een zaak van de Heere”.

Het HoombeeckcoUege, de enige reformatorische mbo in ons land, is per 1 augustus ontstaan uit een fusie tussen het Piancius College in Rotterdam en het Saldenus College in Amersfoort. Beide locaties blijven gehandhaafd.

Van Hartingsveld verklaarde gistermiddag in de Bethelkerk van de gereformeerde gemeente Zuidwijk „blij” te zijn dat de fusie een feit is. „Het samengaan is noodzakelijk, maar gelukkig ook mogelijk”, aldus het directielid. „Het is gebleken in de achterliggende jaren dat de Heere ons heeft gezegend”, aldus Van Hartingsveld over de fusie.

Taak onveranderd

Ondanks de naamsverandering is de taak van de school niet veranderd, verklaarde het directielid. „De belangrijk ste opdracht van het personeel en de school is het mede opvoeden van.de studenten. In de maatschappelijke omwenteling van waarden en normen moet de reformatorische school meer dan ooit een opvoedingsinstituut zijn”.

De identiteit van de school moet voor de studenten geen „bagage” zijn, maar moet geïntegreerd zijn in hun hele leven. Hij riep ouders op om biddend met de school mee te leven en het personeel om de studenten op te voeden’in de vreze des Heeren.

Zwerftocht

Bestuurslid ds. P. van der Kraan mediteerde gistermiddag over Genesis 26 . vers 25, de zwerftocht van Izak. Na vijf verhuizingen in korte tijd komt Izak aan in Bersheba. „Wat doet hij dan?” zo vroeg de hervormde predikant uit Bleskensgraaf. „Gaat hij onder de luifel zitten? Zorgt hij eerst voor vers water? Of voor wat schaduw, daar in de woestijn? Nee, hij bouwt eerst een altaar voor de Heere, pas daarna slaat hij zijn tent op en graaft hij een put”.

De predikant vroeg de aanwezigen in welke volgorde hun altaar, tent en put staan. „Misschien ben je veel reistijd kwijt, je wilt graag nog wat aan je hob by’s doen, je hebt je verenigingsleven, misschien heb je wel een vriend of een vriendin, dat kost ook tijd, maar op welke plaats staat bij ons het altaar? Laat voor het schooljaar begint jouw volgorde duidelijk zijn”, zo riep de predikant de studenten op.

Het altaar van Izak wijst op het eeuwige leven, zijn tent op het tijdelijke leven, legde ds. Van der Kraan uit. „God is niet alleen een God voor geestelijke zaken, maar ook een God voor tijdelijke zaken”. Zonder God kun je misschien best de school met succes doorlopen, aldus de predikant. „Tussen succes en zegen zit echter dag en nacht verschil”.

Levend water

De offers van Izak wezen heen naar het offer van de Heere Jezus Christus. „Het offer van Jezus Christus vertelt ons dat er buiten Hem geen leven is. Als wij niet met Hem verbonden zijn, hebben we geen toekomst. Alleen met het bloed van Jezus Christus hebben we werkelijk toekomst”, benadrukte ds. Van der fcaan. „God wil het levende water uit de put geven. En de dorst erbij”.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 2 september 1997

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

„Fusie ’ Hoornbeeck’ gezegend”

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 2 september 1997

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

PDF Bekijken