Bekijk het origineel

Domburg krijgt nieuw bergingsriool

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Domburg krijgt nieuw bergingsriool

2 minuten leestijd

KOUDEKERKE - Alle partijen in de gemeente Veere stemden gisteravqnd in met het voorstel om voor 1 ton een nieuw bergiisriool aan te l een bij de Mezgerweg in Domburg. De stank voor met name bewoners van het nabije De Casembroolplein wordt hierdoor verminderd.

D66, PvdA en VVD in Veere pleitten ervoor gelijk met het oplossen van de stankoverlast rondom de Mezgerweg ook de geluidsoverlast door deze drukke weg op te lossen. D66’ er L. van der Hoest: „De geluidsoverlast is voor de bewoners minstens zo erg als de stank”.

Een aantal bewoners wil volgens PvdA’ er D. Maas-Stevens al jaren een hogere geluidswal. „De 1,5 meter hoge wal kan eigenlijk geen geluidswal genoemd worden”. Door de aanleg van het riool komt er nu toch grond vrij om gebruikt te worden voor de geluidswal. VVD’ er R. Boot wilde 5 ton uittrekken om het probleem op te lossen.

Wethouder J. Houmes erkende dat door de aansluitingen van de Roosjesweg en de Brouwerijweg de Mezgerweg steeds drukker wordt. Als voor die 1,5 ton tegelijkertijd de geluidsoverlast kan worden verminderd, wilde hij dit graag doen. Houmes twijfelde echter of dit bedrag genoeg is. Hij was bang dat het maar een gedeeltelijke oplossing van het geluidsprobleem wordt.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 2 september 1997

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

Domburg krijgt nieuw bergingsriool

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 2 september 1997

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

PDF Bekijken