Bekijk het origineel

Onderzoek Dutroux weer bekritiseerd

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Onderzoek Dutroux weer bekritiseerd

2 minuten leestijd

BRUSSEL - Procureur-generaal Eliane Liekendael van het Brusselse Hof van Kassade heeft scherpe kritiek geleverd op de parlementaire enquêtecommissie die de affaire-Dutroux onderzocht De com’missie ging volgens haar „overhaast” te werk, kwam daarbij herhaaldelijk op het terrein van de bevoegdheden van justitien respecteerde de rechten van „beschuldigden” onvoldoende.

De hoogste magistraat van het land uitte die kritiek gisteren bij de opening van het gerechtelijk jaar. Haar kritiek werd weersproken door rapporteur Renaat Landuyt van de commissie “Dutroux”. Hij ontkent dat de commissie zich op het terrein van justitie heeft begeven. Hij wijst erop dat de commissie geen strafonderzoek heeft ingesteld, maar zich alleen heeft bezighouden met de manier waarop het gerechtelijk onderzoek is gevoerd. Getuigen hebben weliswaar verklaringen onder ede afgelegd, maar de commissie heeft hen erop gewezen dat zij mogen zwijgen als hun verklaringen hen later in een strafprocedure zouden kunnen schaden.

Het hoofd van de gerechtelijke politie. Christian De Vroom, heeft minister van justitie Stefaan De Clerck intussen laten weten dat hij bereid is op te stappen. De Vroom maakte bij de hoorzittingen van de commissie “Dutroux” en van de parlementaire enquêtecommissie die zich met het onderzoek naar de activiteiten van de Bende van Nijvel bezighoudt een zeer zwakke indruk. Bovendien onderzoekt de commissie”Dutroux” aanwijzingen dat De Vroom tijdens zijn ambtsperiode als procureurgeneraal in Charleroi autodieven en helers bescherming heeft geboden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 2 september 1997

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

Onderzoek Dutroux weer bekritiseerd

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 2 september 1997

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

PDF Bekijken