Bekijk het origineel

REGIO ZUID

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

REGIO ZUID

3 minuten leestijd

Ongeval (I)

BRIELLE - Een 63-jarige man uit Vierpolders is maandag overleden als gevolg van een ongeval op een kruispunt in de gemeente Brielle. Uit voorlopig onderzoek blijkt dat de man door het rode verkeerslicht reed. Hij werd geraakt door een autobus die werd bestuurd door een 51-jarige man uit Rockanje. Een woordvoerder van de politie deelde dat mee.

Kruispunt

CROMSTRIJEN - Het veelbesproken, gevaarlijke kruispunt Burgemeester De Zeeuwstraat/Vlielanderstraat in Numansdorp krijgt een verhoogd plateau met middengeleiders. Langzaam verkeer zal zich op het plateau met het snelverkeer mengen. Deskundigen gaan ervan uit dat dit veiliger is. Dat werd gisteravond bekend tijdens een vergadering van de commissie ruimtelijke zaken.

Aanhouding

GORINCHEM - De politie heeft gisteren een 19-jarige man uit Gorinchem aangehouden. De jongen wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij de mishandeling van een 44-jarige man uit Gorinchem, maandag in de Gasthuisstraat. De man werd daar door drie jongens op de grond gesmeten en in elkaar getrapt. Zijn bril werd door een van de daders geplet. De mishandehng vond plaats nadat de Gorcumer een opmerking had gemaakt over vrouwonvriendelijke uitlatingen van de jongens tegen een meisje op straat.

Pomphouders

MIDDELBURG - De pomphouders in de grensstreek krijgen de steun van Gedeputeerde Staten van Zeeland in hun strijd tegen de accijnsverhoging voor benzine. Tijdens het interprovinciaal overleg zal ook andere grensprovincies om steun worden gevraagd om in ieder geval tot een goede compensatieregeling voor de pomphouders te komen.

Storing

MIDDELBURG - Een storing heeft gisteren het telefoonverkeer in een groot deel van Walcheren enkele uren ernstig bemoeilijkt. Bij graafwerkzaamheden in Vlissingen was een glasvezelkabel stukgetrokken. Volgens een woordvoerster van PTT-Telecom hadden vooral de dorpen op Walcheren problemen. Die verergerden doordat veel mensen in verband met de storing juist meer gingen bellen. De glasvezelkabel was na enkele uren gerepareerd.

Snelkraak

NIEUW-LEKKERLAND - Bij een snelkraak in een kledingzaak aan de Planetenlaan in Nieuw-Lekkerland is gisteren de collectie spijkergoed gestolen. De daders probeerden eerst de deur van de winkel te forceren. Toen dat mislukte, werd een straatkhnker door de etalageruit gegooid.

Ongeval (II)

OSS - Een 27-jarige motorrijder uit het Brabantse Cuijk is gisteren overleden aan de verwondingen die hij maandag opliep bij een verkeersongeval in Oss. De man botste op een bestelbus die geen voorrang verleende. Hij werd ernstig gewond naar het Radboudziekenhuis in Nijmegen overgebracht, waar hij gisteren overleed.

Poli

SLIEDRECHT - Gedeputeerde J. Heijkoop van de provincie ZuidHolland opent op 25 september het nieuwe onderzoek- en behandelcentrum Shedrecht. De Sliedrechtse locatie van het Merwedeziekenhuis is de afgelopen twee jaar grondig verbouwd. Het polikhnisch centrum herbergt nu achttien specialismen en een patiƫnten-informatiecentrum, dat in samenwerking met de GGD tot stand is gekomen. De beddenafdeling bestaat niet meer. Die sanering veroorzaakte aanvankelijk veel protest bij huisartsen en inwoners van de Alblasserwaard-West.

Alarm

VLISSINGEN - De alarmcentrale van de regionale brandweer Zeeland heeft bij de recente branden in Vlissingen en Scherpenisse naar behoren gefunctioneerd. Dit heeft brandweercommandant W. P. van Leersum gisteren meegedeeld aan het algemeen bestuur. Volgens Van Leersum heeft een onafhankelijk onderzoek uitgewezen dat er met de alarmering in Zeeland niets mis is gegaan.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 3 september 1997

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

REGIO ZUID

Bekijk de hele uitgave van woensdag 3 september 1997

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

PDF Bekijken