Bekijk het origineel

Stadskanaal boos over centrumolan

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Stadskanaal boos over centrumolan

Winkeliers rukken met militaire voertuigen op

3 minuten leestijd

STADSKANAAL - De winkeliers in Stadskanaal vechten voor het behoud van een aantrekkelijk centrum. Om dat aan de gemeente duidelijk te maken, rukken ze morgenmiddag gekleed in gevechtskleding en met militaire voertuigen op naar het gemeentehuis.

De winkeliers overhandigen daar een manifest aan het gemeentebestuur waarin ze hun mening en eisen tot uitdrukking brengen. Dat het hun bittere ernst is, laten ze blijken door met een kanon een schot voor de boeg te geven: „Gemeentebestuur: tot hiertoe en niet verder”.

De gemeente moet, volgens de winkeliers, veel meer rekening houden met hun mening. Vooral de bereikbaarheid van de winkels baart hun grote zorgen, gezien de ingrijpende plannen van de gemeente.

Prioriteit

In het manifest Vragen ze zich af hoe het kan dat in een democratie de politiek plannen doordrukt die totaal indruisen tegen de mening van de bevolking. „We zijn nog net niet boos, maar het komt er wel heel dicht bij. We ho pen van harte dat de gemeente haar streven naar een autoluw centrum laat varen en de bereikbaarheid als hoogste prioriteit voorstaat. Zo niet, dan zullen we zeker komen met andere en hardere acties, waarvan de scenario’s al klaarliggen, want dan worden we zeker wel flink boos”. Op de ledenvergadering van de winkeliersvereniging werd met algemene stemmen besloten tot actie over te gaan. De gemeente moet ook rekening houden met de wensen van de tienduizenden klanten, meent de groep.

Bij de Centrum Groep Winkeliers zijn honderd winkels aangesloten, met zo’n 1500 personeelsleden. Ze is daarmee de grootste werkgever van Stadskanaal. De forse ontwikkeling van winkelgebieden buiten het centrum is de winkeliers in het verkeerde keelgat geschoten. „Daarmee heeft de gemeente een grote stap gezet naar een dood centrum. Het is nog niet zover, want Stadskanaal is nog steeds de eerste en de beste in verre omtrek en dat moet zo blijven, daarom zijn we nu in het geweer gekomen”.

Frustrerend

Het is voor de winkehers frustrerend te moéten constateren dat de winkels buiten het centrum wel de faciliteiten krijgen waar de inwoners van Stadskanaal, de bezoekers uit de verre omtrek en de centrumwinkeliers al jarenlang om vragen: brede toegangswegen en meer dan voldoende parkeergelegenheid. De bedrijven buiten het centrum plukken de vruchten van de noeste arbeid van de Centrum Groep Winkeliers, aldus de verontruste ondernemers.

Al meer dan 25 jaar promoten de winkeliers hun centrum met de slogan: Eenmaal - andermaal - Stadskanaal. Daarvoor is in de loop der jaren meer dan 3 miljoen gulden uitgegeven. Dat heeft niet alleen heel veel klanten getrokken, maar ook veel grootwinkelbedrijven, die alle meeprofiteren van de inzet van de centrumwinkeliers. „Wij zullen niet lijdzaam toezien dat het centrum ten onder gaat, maar er hard voor vechten, zodat het resultaat van 25 jaar promotie z’n blijvende vruchten zal geven, ook voor de centrumwinkels”.

Het gemeentebestuur kan morgen kennisnemen van de eisen van de winkeliers. „We hopen op effect, maar als men onverhoopt niet zou willen praten, is men zeker nog niet van ons af’.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 3 september 1997

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

Stadskanaal boos over centrumolan

Bekijk de hele uitgave van woensdag 3 september 1997

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

PDF Bekijken