Bekijk het origineel

Rijssen dicht gat van 1 miljoen

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Rijssen dicht gat van 1 miljoen

2 minuten leestijd

RIJSSEN - Ondanks enkele forse tegenvallers is het college van Rijssen er toch in geslaagd het huishoudbodle voor volgend jaar sluitend te krijgen en een gat van één miljoen gulden te dichten.

Dat blijkt uit de begroting 1998 die wethouder G. J. Harbers gisteren presenteerde. Het college is moeilijke keuzes niet uit de weg gegaan. De kosten voor de burgers gaan volgend jaar met 2,5 procent (het inflatiepercentage) omhoog. Alleen de onroerendezaakbelasting (ozb) wordt volgend jaar met 1 procent extra verhoogd.

Het college wijkt daarmee af van de afspraken in het collegeprogramma ‘94-’98. Oorzaak zijn,de stijgende kosten voor de onderwijsgebouwen. Nu de gemeenten in plaats van het Rijk direct verantwoordelijk zijn voor de schoolge bouwen, verwacht het college stijgende kosten voor de gemeente. B en W vinden het volledig verantwoord om de burger iets meer te laten betalen voor goede onderwijsvoorzieningen.

De voortdurende aandrang vanuit de politiek om de afvalstoffenheffing niet uit de hand te laten lopen, heeft het college goed gehoord. Hoewel de heffing veel hoger had moeten uitvallen, betaalt de burger alleen het inflatiepercentage van 2,5 procent extra. Eenpersoonshuishoudens betalen volgend jaar bijna 345 gulden. Meerpersoonshuishoudens betalen ruim 450 gulden.

Verder stijgt het rioolrecht volgend jaar met ruim 15 gulden. De overige tarieven worden verhoogd met het inflatiepercentage. De belangrijkste oorzaak van het tekort op de begroting is de tegenvallende uitkering uit het Gemeentefonds van 600.000 gulden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 3 september 1997

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

Rijssen dicht gat van 1 miljoen

Bekijk de hele uitgave van woensdag 3 september 1997

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

PDF Bekijken