Bekijk het origineel

Israël wil gevangenen uitwisselen voor Azam

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Israël wil gevangenen uitwisselen voor Azam

2 minuten leestijd

JERUZALEM (AP) - Israël is volgens de Israëlische legerradio bereid Egyptische gevangenen vrij te laten in ruil voor de in Egypte wegens spionage veroordeelde Azam Azam.

Een Egyptische rechtbank veroordeelde Azam Azam, die tot de Arabische Druzengemeenschap in Israël behoort, zondag tot vijftien jaar werkkamp. Netanjahoe en andere Israëhsche leiders hebben herhaaldelijk gezegd dat Azam (34) geen agent is van de Israëlische geheime dienst en hebben zijn vrijlating geëist.

Netanjahoe sprak gisteren met de Egyptische ambassadeur MohammedBassiouni over de vrijlating van Azam. De premier overhandigde de ambassadeur ook een brief voor Azam waarin hij hem vroeg de moed erin te houden. „Ü bent onschuldig en de staat Israël zal niet rusten... tot we ü terugzien in de armen van uw liefhebbende familie”. Bassiouni is naar Egypte vertrokken voor overleg.

De bizarre aanklacht tegen Azam Azarh, de directeur van een textielfabriek in Egypte die in Israëlische en Egyptische handen is, luidt onder andere dat hij lingerie in onzichtbare inkt heeft gedompeld. Een Egyptische leerkracht die is veroordeeld wegens medeplichtigheid heeft levenslange dwangarbeid gekregen.

Gratie

In Egypte kan niet tegen een vonnis in beroep worden gegaan, waardoor gratie door president Hosni Moebarak de enige kans is voor de twee om vrij te komen. De Israëlische president Ezer Weizman, heeft Moebarak gisteren telefonisch om gratie verzocht, aldus zijn woordvoerster Batia Keinan.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 3 september 1997

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

Israël wil gevangenen uitwisselen voor Azam

Bekijk de hele uitgave van woensdag 3 september 1997

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

PDF Bekijken