Bekijk het origineel

Rijnwoude bezorgd over hsl-knelpunt

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Rijnwoude bezorgd over hsl-knelpunt

1 minuut leestijd

RIJNWOUDE - De werkgroep van de hogesnelheidslijn in Rijnwoude is er allerminst gerust op dat de knelpunten afdoende zullen worden opgelost.

De werkgroep heeft deze zorg gisteravond in een commissievergadering onder de aandacht gebracht. Er is 50 miljoen gulden extra beschikbaar gesteld om de overlast voor de bewoners van het Westeinde aanvaardbaar te houden. Omdat er ook van omligggende gemeenten verscheidene wensen zijn, dreigt het geld weg te ‘lekken’ naar andere projecten.

Vooral de gemeente Zoetermeer heeft bij het projectbureau hogesnelheidslijn aandacht gevraagd voor de kruising van de hogesnelheidslijn met de rijksweg Den Haag-Gouda en de evenwijdige spoorlijn. Volgens wethouder mevrouw G. Hoogendoorn-Oskam staat Zoetermeer op dit moment geheel alleen. Toch dient Rijnwoude de onderhandelingen die Zoetermeer voert nauwlettend in de gaten te houden, omdat dit direct gevolgen kan hebben voor de tunnel.

De werkgroep verwacht dat de omwonenden van het Westeinde, waar de tunnel moet beginnen, ten minste vijf jaar lang hinder van de bouwwerkzaamheden zullen ondervinden.

De wethouder zal de knelpunten volgende week bespreken met het projectbureau hogesnelheidslijn. Er wordt bij het projectbureau momenteel gewerkt aan het ontwerp-tracébesluit. Als dat is vastgesteld, kan er niets meer aan het te volgen tracé worden gewijzigd.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 3 september 1997

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

Rijnwoude bezorgd over hsl-knelpunt

Bekijk de hele uitgave van woensdag 3 september 1997

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

PDF Bekijken