Bekijk het origineel

Zwolle krijgt meldpunt schuldhulp

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Zwolle krijgt meldpunt schuldhulp

1 minuut leestijd

ZWOLLE - In de gemeente Zwole kampen 1500 huishoudens met problematische schulden. Het college heeft daaron gisteren besloten tot de oprichting van een Centraal Meld- en Regiepunt Schuldverlening.

Het meldpunt wordt ondergebracht bij de afdeling Stadsbank van de gemeente Zwolle. Met deze maatregel worden de taken op het terrein van schuldhulpverlening verbeterd. Daarnaast streeft de gemeente naar een verhoging van het aantal schuldsaneringen. Daarbij werkt de Stadsbank nauw samen met de instanties die zijn betrokken bij schuldhulpverlening. In eerste instantie zal het meld- en regiepunt voor een periode van drie jaar functioneren.

Onderdeel van het Centraal Meld- en Regiepunt Schuldverlening is het streven naar de opzet van een Meldpunt Woningontruiming. Hiermee wil het college het aantal woningontruimingen en de forse kosten die eraan verbonden zijn, verminderen. De woningcorporaties seinen het meldpunt in bij huurachterstanden op moment waarop anders een deurwaarder wordt ingeschakeld.

De gemeente Zwolle wil met het meldpunt, dat breed opgezet wordt, voorkomen dat mensen in herhaling vallen. Naast financiƫle hulp krijgen de mensen ook budgetbegeleiding en psychosociale hulp.

De gemeenteraad van Zwolle moet in zijn vergadering van 22 september groen licht geven. Het centraal melden regiepunt kost de komende drie jaar 100.000 gulden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 3 september 1997

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

Zwolle krijgt meldpunt schuldhulp

Bekijk de hele uitgave van woensdag 3 september 1997

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

PDF Bekijken