Bekijk het origineel

REGIO WEST

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

REGIO WEST

3 minuten leestijd

Bomen

ALPHEN A/D RIJN - De gemeente begint deze week met het weghalen van bomen aan de President Kennedylaan. Het was de bedoeling om alle bomen in één keer weg te halen. Omwonenden hebben hier bezwaar tegen gemaakt. Het protest heeft geresulteerd in een gefaseerde verwijdering van de bomen. De helft van het aantal bomen langs de laan zal nu worden weggehaald. Vervolgens worden er nieuwe bomen aangeplant. Het werk duurt tot medio december.

Hennepplant

AMSTERDAM - De Amsterdamse politie heeft vrijdag in een bedrijfshal aan de Veemarkt een grote hoeveelheid gedroogde hennepplanten in beslag genomen. Pas gisteren bleek dat het om maar liefst 103 kilo aan planten ging. Behalve de hennep werden ook droogapparatuur en warmtelampen aangetroffen. De politie arresteerde bij de inval acht personen. Zij werden na verhoor vrijgelaten. Het onderzoek loopt nog.

Genept

DEN HAAG - Een 92-jarige vrouw uit de Dotterbloemlaan in Den Haag is de dupe geworden van nepschoorsteenvegers. Twee mannen zouden voor haar de schoorsteen vegen voor 25 gulden. „Door materiaalkosten” kwam de schoonmaakbeurt op 3550 gulden, hetgeen de vrouw heeft betaald.

Aangehouden

DEN HAAG - In een woning op de Roggekamp heeft de politie vanmorgen een 21-jarige Hagenaar aangehouden die verdacht wordt van poging tot doodslag op een brigadier van Politie Haaglanden. In de nacht van 22 augustus raakte de brigadier gewond toen hij tijdens het scheiden van een vechtende menigte bij een strandtent op het Noorderstrand een baksteen op zijn hoofd gegooid kreeg.

Herindeling

HARMELEN - De provincie Utrecht organiseert maandag een informatiebijeenkomst over de gemeentelijke herindeling. In 2000 wordt de gemeente Harmeien bij de gemeente Woerden gevoegd. Harmelen is echter van mening dat het als kleine gemeente voldoende bestaansrecht heeft. De, provincie wil dat er in het westen van de provincie een „krachtige” gemeente ontstaat als buurgemeente van de stad Utrecht.

Brand (I)

HOOFDDORP - Een grote brand heeft gisteravond een kledingmagazijn aan de Graftermeerstraat in Hoofddorp in de as gelegd. De brand brak omstreeks negen uur uit en was om twaalf uur onder controle. Over de oorzaak en de hoogte van de schade is nog niets te zeggen.

Gestolen

HILLEGOM - Een onbekend gebleven man heeft gisternacht ongeveer 80 liter dieselolie gestolen uit twee geparkeerde vrachtauto’s op de Mockkade in Hillegom. Een chauffeur had een man midden. in de nacht zien lopen met twee jerrycans. Hij maakte snel een rondje om te kijken of de man dieselolie had gestolen, maar niets duidde daarop. Toen hij ’s morgens wegreed, merkte hij de diefstal.

Positief saldo

NIEUWERKERK A/D IJSSEL - Bij het vaststellen van de jaarrekening 1996 deed SGP/RPF/GPVraadslid S. van Loon gisteravond een appèl op het college om geld te vinden voor de restauratie van de torenspits van de hervormde dorpskerk. Wethouder J. J. Wiegman zegde toe dit in het college te bespreken.

Tussen wal en schip

ROTTERDAM - Een 33-jarige Poolse zeeman is bij een sprong van zijn schip richting kade tussen wal en schip geraakt en heeft daarbij zijn been gebroken. De ongelukkige Poolse springer werd door bemanningsleden van het Poolse zeeschip weer op het droge gebracht waarna hij naar het ziekenhuis werd vervoerd.

Brand (II)

ROTTERDAM - Een door onbekenden in brand gestoken afgedankte zitbank die bewoners buiten hadden gezet voor het grof vuil veroorzaakte gisternacht een grote brand in de Arendalhof.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 3 september 1997

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

REGIO WEST

Bekijk de hele uitgave van woensdag 3 september 1997

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

PDF Bekijken