Bekijk het origineel

REGIO OOST

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

REGIO OOST

3 minuten leestijd

Benoeming

BRAKEL - H. Harrewijn uit Zeist is benoemd tot waarnemend burgemeester van Brakel. Harrewijn neemt de plaats in van burgemeester W. Hoomstra, die benoemd is als burgemeester van Heerde. Na twaalf jaar keert Harrewijn op 66-jarige leeftijd terug naar’Brakel: van 1979 tot 1985 bekleedde hij deze functie al eens. Harrewijn werd toen bij zijn afscheid benoemd tot ereburger van Brakel. De loco-burgemeester bekleedt zijn functie niet al te lang, want op 1 januari 1999 zal de herindeling in de Bommelerwaard zijn intrede doen en wordt Brakel samengevoegd met Kerkwijk en Zaltbommel.

Installatie

GAMEREN - De nieuwe politiechef in de Bommelerwaard, M. Strijbosch, is gisteren geïnstalleerd als rayonchef Bommelerwaard. De installatie vond plaats in het dorpshuis van Gameren. Burgemeester H. Palm van Zaltbommel zei mede namens zijn zeven collega’s veel van Strijbosch te verwachten. „Maar wij vragen niet het onmogelijke”.

Aangestoken

UTRECHT - De uitslaande brand die 27 augustus heeft gewoed in het buurtcentrum De Paraplu is vermoedelijk aangestoken. Dat werd gisteren door de politie bekendgemaakt. Aan de achterzijde van het pand is een forse brandhaard geweest. Vastgesteld is dat op die locatie de brand niet heeft kunnen ontstaan door bijvoorbeeld kortsluiting. Het onderzoek van de recherche is nog in volle gang. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht. Dat heeft de politie gisteren bekendgemaakt.

Brutale overval

UTRECHT - Een inwoner van Utrecht keek gistermorgen raar op toen een man met een helm op zijn richting uit kwam, stopte bij een auto, met een kopstoot de ruit aan diggelen sloeg en daarna een draagbare telefoon meenam. Vervolgens rende de man met de helm weg naar een kameraad die met een scooter gereed stond en daarna snel wegreed.

Dodelijk ongeval

VRIES - In het Drentse Taarlo (gemeente Vries) is gisteravond een nog onbekende man om het leven gekomen door een verkeersongeval. Volgens de politie reed de bestuurder van een personenauto tegen een boom nadat hij in een bocht van de Hoofdweg rechtdoor was gereden. De man overleed ter plaatse.

Lespakketten

IJSSELMUIDEN - Het college van IJsselmuiden stelt de raad voor om een lespakket van de Oorlogsgravenstichting aan te bieden aan het Ichthus College.

Veiliger

IJSSELMUIDEN - Na overleg met de bewoners in Zalk, gemeente IJsselmuiden, heeft het college besloten om een kwart miljoen gulden beschikbaar te stellen om Zalk verkeersveiliger te maken, door het instellen van een 30-kilometerzone.

Grondprijs

IJSSELMUIDEN - Het college van IJsselmuiden stelt de raad voor om de grondprijs voor het nieuwe bedrijvencomplex Zendijk te verhogen van 60 naar 80 gulden per vierkante meter. Voor zichtlocaties en de strook langs de IJssel zullen de grond prijzen nog nader worden vastgesteld.

Vergoeding

VEENENDAAL - De bibliotheek in Veenendaal heft sinds gisteren een kleine vergoeding voor het lenen van boeken en bladmuziek. De bibliotheek moet het geld ook weer afdragen aan andere instanties. De vergoeding bedraagt een kwartje per boek. De boeken voor de jeugd blijven gratis. Het tarief voor cd’s wordt met 50 cent verhoogd naar 3 gulden.

Ontslag

ZALTBOMMEL - Ruim de helft van het personeel van de speeltoestellenfabrikant Speelhout bv in Zaltbommel krijgt ontslag. De ruim tachtig werknemers kregen dat gisteren te horen van het Deense moederbedrijf Het bedrijf wil de afdelingen productontwikkeling en productie naar Denemarken halen. De bonden waren gisteren nog niet ingelicht. Vandaag overlegt de ondernemingsraad met de bonden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 3 september 1997

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

REGIO OOST

Bekijk de hele uitgave van woensdag 3 september 1997

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

PDF Bekijken