Bekijk het origineel

Opnieuw 15 jaar geëist in zaak badkuipmoord

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Opnieuw 15 jaar geëist in zaak badkuipmoord

Vrouw geeft nieuwe vriend alle schuld

2 minuten leestijd

DEN HAAG (ANP) - In de zaak van de zogenoemde Goudse badkuipmoord heeft het openbaar ministerie gisteren in hoger beroep bij het gerechtshof vijftien jaar gevangenisstraf en tbs geëist tegen de 54-jarige E. de G. uit Gouda. Zij zou medeplichtig zijn aan de moord op de 55-jarige Laura van den Bergh uit Nijmegen.

Ook bij de rechtbank had het OM vijftien jaar en tbs geëist. De vrouw was veroordeeld tot tien jaar en tbs.

De G. zou 10 juli vorig jaar met haar klusjesman en vriend W. Koss de moord hebben gepleegd. Dat gebeurde in de badkamer van de woning van haar ex-man H. B. aan de Haastenburg in Gouda. Daar zou de Nijmeegse, na te zijn bedwelmd, in dé badkuip zijn verdronken. Op de badjas van het slachtof fer werden later vezels aangetroffen die ook op de broek van Koss zaten.

Koss, een bekende van de Duitse politie, kon nooit worden aangehouden omdat hij op de dag van de moord in de jachthaven van Oostvoome voor de ogen van zijn vriendin plotseling aan een hersenbloeding overleed.

Tot aan de moord had De G. volgens het OM de afgelopen jaren een lange lijst met delicten opgebouwd. De verdachte kon het niet verkroppen dat haar ex-man een nieuwe vriendin had. Ze zou zich schuldig hebben gemaakt aan bedreigingen, brandstichting en vernielingen, gericht aan het adres van haar ex-man en diens vriendin.

Volgens het OM was De G. medeplichtig aan de door Koss gepleegde moord, omdat zij in eerdere verklarin gen tot in de details kon vertellen hoe het huis en de inrichting eruitzagen. Alle verklaringen trok ze gisteren in omdat ze die onder de enorme druk van de verhoren zou hebben gedaan.

Tegenstrijdig

Omdat bij diezelfde “Zaanse verhoren” de raadsman mr. J. de Goeij nooit was opgeroepen, verzocht hij het hof het OM alleen daarom al niet ontvankelijk te verklaren.

Ook schoof hij de ex-man van De G. als verdachte naar voren. B. zou tegenstrijdige verklaringen hebben afgelegd over huissleutels en over wat er zich had afgespeeld in de badkamer nadat hij daar zijn vriendin dood had aangetroffen. De Goeij pleitte voor vrijspraak.

Uitspraak 17 september.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 4 september 1997

Reformatorisch Dagblad | 28 Pagina's

Opnieuw 15 jaar geëist in zaak badkuipmoord

Bekijk de hele uitgave van donderdag 4 september 1997

Reformatorisch Dagblad | 28 Pagina's

PDF Bekijken