Bekijk het origineel

Politieke stemi voor Elspeets voetbalveld

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Politieke stemi voor Elspeets voetbalveld

Bezwaren van omwonenden genegeerd

2 minuten leestijd

NUNSPEET - Politiek Nunspeet steunt de realisatie van een voetbalveld in het bos langs de Uddelerweg in Elspeet Dit ondanks bezwaren van zes omwonenden en twee ministeries. De ministeries willen liever landbouwgrond opofierea

De SGP liet zich niet uit over de sociale waarde van voetbal, maar stemde wel in met de boslocatie, omdat de fractie geen landbouwgrond voor sportdoelen wil afstaan. Een schriftelijke inspraakreactie van mr. L. Bolier, raadsman van de zes omwonenden, aan de commissie kon de fracties niet vermurwen.

Bolier schrijft dat de omwonenden zich „niet serieus genomen voelen” door de gemeente. Zij kwamen namelijk met een alternatief veld, dat evenals het bosje vlak naast het gemeentelijke sportpark “Op de’ heide” ligt. In eeii toelichting op het bestemmingsplan zeggen B en W dat dit alternatief niet haalbaar is, omdat de eigenaar om principiële redenen zijn grond niet wil verkopen.

De eigenaar ontkent evenwel dat de gemeente hem heeft benaderd om over de grond te onderhandelen.

Wethouder Gommers ging gisteren niet op dat verzoek in. PvdA-fractievoorzitter M. W. Verheijdt durfde de handschoen wel op te nemen. „Er is links en rechts geruzied over dit punt. Ik adviseer het college onderhandelingen aan te gaan. Als er agrarische grond beschikbaar is, heeft dat mijn voorkeur, omdat de boslocatie toch vastloopt op de bezwaren van de twee ministeries”.

Natuurgebied

Het bosje waar het voetbalveld moet komen, maakt deel uit van het Centraal Veluws Natuurgebied (CVN) en dat is de reden voor de bezwaren van de ministeries van landbouw en VROM.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 4 september 1997

Reformatorisch Dagblad | 28 Pagina's

Politieke stemi voor Elspeets voetbalveld

Bekijk de hele uitgave van donderdag 4 september 1997

Reformatorisch Dagblad | 28 Pagina's

PDF Bekijken