Bekijk het origineel

Opnieuw uitstel forensentrein Lovers

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Opnieuw uitstel forensentrein Lovers

1 minuut leestijd

AMSTERDAM (ANP) - De eerste rit van de forensentrein van NS-concurrent Lovers, die deze maand zou gaan rijden, wordt voor nog onbepaalde tijd uitgesteld.

Dat betekent opnieuw een vertraging, want eerst zou de trein tussen Amsterdam en Haarlem al in juni rijden. Dat bleek al snel onhaalbaar. Lovers ontving de benodigde vergunning in februari.

Het nieuwe uitstel wordt veroorzaakt door Europese regels. Lovers-directeur P. Sul zegt dat ook particuliere bedrijven die openbare diensten aanbieden, hun opdrachten openbaar moeten aanbesteden. Dat kost extra tijd.

Vorige week is de eerste ronde van de aanbesteding afgerond. De inschrijvingen gelden zowel voor de aankoop van de -tweedehands- treinen als voor de renovatie.

Voor dat laatste heeft ook NS Materieel zich aangemeld. Spoorwegmaatschappijen die materieel in de verkoop mhebbenBoyeven(NMBS),van dedie eerder al derijtuigenvoor zijn onder meer die van België ntoorunits,de strandtrein naar IJmuiden leverde,. toenANPFrankrijk (SNCF), die veel materieel over heeft door de komst van de TGV’s.

Directeur Sul durft geen nieuwe voorspelling te geven over het begin van de treindienst. Wel denkt hij dat de volgende treindiensten (van Leiden naar Den Haag en van Utrecht naar Hilversum) sneller van de grond kunnen komen omdat de procedure dan al achter de rug is.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 4 september 1997

Reformatorisch Dagblad | 28 Pagina's

Opnieuw uitstel forensentrein Lovers

Bekijk de hele uitgave van donderdag 4 september 1997

Reformatorisch Dagblad | 28 Pagina's

PDF Bekijken