Bekijk het origineel

GL Veenendaal blij met afschaffing ambtsgebed

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

GL Veenendaal blij met afschaffing ambtsgebed

Pleidooi christelijke partijen tevergeefs

2 minuten leestijd

VEENENDAAL - GroenLinks-fictievoorzitster H. ten Boske reageerde gisteravond verheugd op het meerderheidsstandpunt in de commissie algemeen bestuurlijke zaken om het ambtsgebed te schrappen. „ et is een absolute verbetering”.

De drie christelijke partijen voerden gisteren een hevig pleidooi om het ambtsgebed toch te üandhaven. „Niemand wordt gedwongen bij het uitspreken van het ambtsgebed achter de erkenning van een hogere macht te staan”, aldus dr. R. Bisschop (SGP).

„De andere fracties moeten wel westen wat het voor de christelijke fracties betekent om ée afhankelijkheid van God niet meer in een raadsvergadering te kunnen belijden”. Net als het CDA en RPF/GPV had de SGP niet afwijzend gestaan tegenover een vernieuwing van de formulering.

A. van den Bos (CDA) riep de fracties op respect voor elkaar te hebben. „Een groot aantal raadsleden wil dit gevoelige punt niet aantasten. Laten ook de christenen uit dè niet-confessionele partijen in hun stem blijk geven vanuit het christelijke principe respect te hebben voor elkaar. Voor ons ligt dit zeer gevoeUg”.

L. A. Verweij (RPF/GPV) vond de afschaffing zeer spijtig. „Ogenschijnlijk komt er een andere raad, die vanuit eigen kracht gaat werken. Toch blijft de almachtige God de dingen sturen”.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 4 september 1997

Reformatorisch Dagblad | 28 Pagina's

GL Veenendaal blij met afschaffing ambtsgebed

Bekijk de hele uitgave van donderdag 4 september 1997

Reformatorisch Dagblad | 28 Pagina's

PDF Bekijken